Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkel: Sinagog ve camilere yapılan saldırıları kabul etmeyeceğiz

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, antisemitizme karşı yapılan mitingde yaptığı konuşmada sinagog ve camilere yapılan saldırıları sineye çekmeyeceklerini söyledi.Merkel, Yahudiler Merkez Konseyi tarafından ‘Steh Auf. Judenhass nie wieder’...

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2014 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2014 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, antisemitizme karşı yapılan mitingde yaptığı konuşmada sinagog ve camilere yapılan saldırıları sineye çekmeyeceklerini söyledi.

Merkel, Yahudiler Merkez Konseyi tarafından ‘Steh Auf. Judenhass nie wieder’ (Ayağa Kalk. Bir daha Yahudi Düşmanlığı Asla Olmamalı) sloganı ile Başkent Berlin’deki tarihi Brandenburger Tor kapısı önünde düzenlenen mitingde konuştu.

Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve selefi Christian Wulff, hükümet üyeleri, Almanya Katolik Piskoposlar Başkanı Kardinal Reinhard Marx, Alman Protestan Kilisesi Başkanı Nikolaus Schneider, Berlin Büyükşehir Belediye Başkanı Klaus Wowereit gibi ülkenin önde gelen siyasetçileri ve Amerika’daki Yahudi Kongresi Başkanı Ronald S. Lauder’in katıldığı mitingde Başbakan Angela Merkel, Yahudilerin Almanya’ya ait olduğunu vurguladı ve, "Bu bizim kimlik ve kültürümüzün bir parçasıdır." dedi.

Almanya’nın Yahudi soykırımı döneminde yaşanan medeniyet kırılmasının bilincinde olduğunu ve Yahudi düşmanlığını en sert bir şekilde kınadıklarını belirten Angela Merkel, "Yahudi düşmanlığına karşı mücadele devlet ve vatandaşlarımızın üzerinde bir görevdir. Sinagoglara yapılan saldırılar toplumumuzun temeline yapılan saldırılardır. Sinagoglara yapılan saldırıların sorumlularını bulmak için en çalışmalar en titiz şekilde yapılacaktır. Bu camilere yapılan saldırılar için de geçerlidir. Almanya’da yaşayan herkesin ister Hıristiyan, Yahudi veya Müslüman olsun saygı görmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.