Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkel sendikaları yasayla dizginlemek istiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel (CDU), Alman Demiryolları tren sürücülerinin ve Alman Havayolları Lufthansa pilotlarının grevleri çerçevesinde sendikaları toplu pazarlığa zorlayacak yasa çıkarılmasını istedi. Federal Hükümet, bir işletmenin...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 20:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 20:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanı Angela Merkel (CDU), Alman Demiryolları tren sürücülerinin ve Alman Havayolları Lufthansa pilotlarının grevleri çerçevesinde sendikaları toplu pazarlığa zorlayacak yasa çıkarılmasını istedi. Federal Hükümet, bir işletmenin içindeki kendi aralarında rekabet eden sendikalara yönelik ‘tek şirket, tek sendika’ prensibini yasa çıkararak uygulamak istiyor. Bu düşünceye göre toplu sözleşmelerde en çok üyesi olan sendikalara öncülük tanınacak. Diğer küçük sendikalar ise üyesi çok olan sendikanın yaptığı anlaşmaya razı olmak zorunda kalacak, kendi taleplerini ortaya koyamayacak, grev yapamayacaklar.

Bu düşünce yasallaşması durumunda bundan sadece tren sürücüleri ile pilotlar etkilenmeyecek. Ayrıca hastanelerdeki doktorları da kapsamış olacak. Federal Çalışma Bakanlığı’nın bir sözcüsü toplu sözleşmelerle ilgili yasa taslağı 3 Aralık’ta Bakanlar Kurulu’nda ele alınacağını duyurdu. Söz konusu yasa taslağı kasım ayında bakanlıklarda değerlendirmelere tabi tutulacak.

Federal Çalışma Bakanı AndreaNahles’in (SPD) sözcüsü yasa taslağı üzerinde acele edilmeden titiz çalışılması gerektiğini belirterek, söz konusu yasanın Federal Anayasa Mahkemesi tarafından ele alınabileceğini dile getirdi. Klinik Doktorları Sendikası MarburgerBund ve Alman Pilot Sendikası Cockpit ise böyle bir yasa kabul edilirse mahkemeye başvuracağını duyurdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.