Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkel bir eyalette daha kaybetti

Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yapılan seçimlere ilk defa katılan İslam ve yabancı düşmanı aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AFD), Merkel’in partisini geride bırakarak ikinci sırada yer aldı.Beş yıldır büyük...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2016 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2016 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’nın Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde yapılan seçimlere ilk defa katılan İslam ve yabancı düşmanı aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AFD), Merkel’in partisini geride bırakarak ikinci sırada yer aldı.
Beş yıldır büyük koalisyon tarafından yönetilen Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde dengeler değişti. İslam ve yabancı düşmanlığı söylemleri bulunun aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AFD) seçimlerden zaferle çıkarak eyaletin ikinci en güçlü partisi oldu. 2011 seçimlerinde yer almayan AFD özellikle doğu Almanya eyaletlerinde hızlı bir yükseliş gösteriyor. 2011 seçimlerinde eyalette seçime katılanların oranı 51.5 olurken bugünkü seçimlere katılım oranı yüzde 61’i buldu. Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde 1 milyon 330 bin seçmen bulunuyor.
Başbakan Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Parti 2011 seçimlerinde aldığı yüzde 23’lük oy oranını koruyamayarak yüzde 19’lara geriledi. Federal hükümetin ikinci büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti SPD’nin ise yüzde 35,6’lık oy oranı yüzde 30,5’e geriledi. Seçimin tek galibi olan ve ilk kez seçimlere katılan aşırı sağcı AFD 17 sandalyeyle meclise girmeyi başardı. Bu seçimle birlikte Almanya’daki aşarı sağcı oyların giderek artış gösterdiği bir kez daha tescillendi.
AFD Başkanı Frauke Petry seçim sonuçlarından sonra yaptığı açıklamada, Eyalet halkının AFD’nin görüşlerine değer verdiğini bunu da sandığa yansıtarak tercihlerini yaptıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.