Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkel: “AWACS uçaklarının Türkiye’deki İncirlik Üssüne yerleştirilmesini gündeme getireceğiz”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmasında, “NATO Zirvesinde NATO üyeleri olarak teröre karşı mücadele için AWACS uçaklarının Türkiye’deki İncirlik Üssüne yerleştirilmesini gündeme getireceğiz”...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanı Angela Merkel, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmasında, “NATO Zirvesinde NATO üyeleri olarak teröre karşı mücadele için AWACS uçaklarının Türkiye’deki İncirlik Üssüne yerleştirilmesini gündeme getireceğiz” dedi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman Parlamentosunda son dönemlerde Almanya’da NATO’nun Doğu Avrupa ülkelerinde asker bulundurması ve askeri tatbikat gerçekleştirmesinin provokasyon olarak nitelendirilmesi ile başlayan tartışmalara değindi. Konuyla ilgili hükümet açıklaması yapan Merkel, NATO üyesi doğu Avrupa ülkelerinin bağımsızlığı için Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya’da kalıcı asker bulundurmasını savundu. Almanya olarak bu 4 ülkeye ve Varşova’da yapılacak NATO Zirvesi’ne de destek vereceklerini açıkladı.
Rusya’nın Kırımı işgal etmesi ve Ukrayna’daki politikasının NATO üyesi Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya’da güvenlik endişesi oluşturduğunu kaydeden Merkel, bu nedenle de NATO’nun Doğu Avrupa ülkelerinde kalıcı asker bulundurmasını istedi. NATO’nun üyelerini koruyabilmesi için Doğu Avrupa’da yeterli güce sahip olmadığını da sözlerine ekleyen Angela Merkel bu gücün arttırılması gerektiğini savundu.
Almanya Başbakanı Merkel, terör örgütleriyle mücadelede Türkiye’ye destek verilmesi gerektiğini kaydederek, “NATO Zirvesinde NATO üyeleri olarak teröre karşı mücadele için AWACS uçaklarının Türkiye’deki İncirlik Üssüne yerleştirilmesini gündeme getireceğiz” dedi.
Öte yandan, Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyon Başkanı Wolfgang Hellmich ise Alman AWACS uçaklarının Türkiye’ye gönderilmesi için Alman Meclisinin onayının alınması gerektiğini belirterek, Türkiye’nin bir kez daha bir Alman heyetinin İncirlik’i ziyaret etmesine onay vermemesi durumunda meclisin bu misyona da onay vermeyebileceğini açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.