Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkel: “AB Liderleri Göçmen Sorununu Görüşmeye Hazır”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Danimarka’nın yeni Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında mülteci sorununa değinerek, AB liderlerinin göçmen krizinin çözümü için toplantı yapmaya hazır olduklarını...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Danimarka’nın yeni Başbakanı Lars Lokke Rasmussen ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında mülteci sorununa değinerek, AB liderlerinin göçmen krizinin çözümü için toplantı yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Danimarka’nın yeni Başbakanı Lars Lokke Rasmussen’i kabul etti. Merkel ve Rasmussen iki ülke arasındaki ilişkinin yanı sıra göçmen sorunun da ele aldığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı. Merkel, AB liderlerinin yaşanan göçmen krizini müzakere etmek için yapılacak herhangi bir toplantıya katılmaya hazır olduklarını söyleyerek, AB İçişleri Bakanlarının zaten soruna çözüm bulmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.
Merkel, “Devlet ve hükümet başkanları, ön çalışmaların tamamlanması halinde acil bir toplantı yapılmasına ihtiyaç duyulursa görüşmeye hazırlar” dedi. Sorunla daha iyi mücadele edilebilmesi için zaten AB düzeyince oldukça yoğun bir çaba sarf edildiğini kaydeden Merkel, “Yapılacak bir zirve, ön çalışmaların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilmesi daha anlamlı olacak. Çok şükür ki Almanya ve Fransa arasında yaşanan soruna çözüm sunabilecek ümit verici, üst düzey bir anlaşma zaten mevcut” ifadelerini kullandı.
Danimarka Başbakanı Rasmussen ise diğer ülkelerin mülteci kabul etmezken Almanya ve diğer üye devletlerin mültecilerin büyük çoğunluğu kabul etmesinin adil olmadığını kaydederek, “Adil masraf paylaşımı kendi içinde çözüm değildir. Gerçek bir koruma için Avrupa’ya gelen mültecilerin kabul edilebilmesi için bu sayının azaltılması gerekiyor” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.