Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meksika’da Öğretmenler Polisle Çatıştı: 6 Ölü

Meksika’da Öğretmenler Sendikası üyelerinin düzenlediği protesto gösterisinde öğretmenlerle polis arasında çıkan çatışmada 6 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı.Meksika’nın Oaxaca kentinde Öğretmenler Sendikası...

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meksika’da Öğretmenler Sendikası üyelerinin düzenlediği protesto gösterisinde öğretmenlerle polis arasında çıkan çatışmada 6 kişi hayatını kaybetti, 100’den fazla kişi de yaralandı.
Meksika’nın Oaxaca kentinde Öğretmenler Sendikası eğitim reformunu,sendika liderlerinin kara para aklama ve diğer suçlamalarla tutuklanmasını protesto etmek için gösteri düzenledi.Polisin, Oaxaca kentinin güneyindeki otobanı trafiğe kapatan eylemcileri dağıtmak istemesinin ardından polis ile öğretmenler arasında çatışma çıktı. Polisin, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandığı olaylarda 6 kişi hayatını kaybetti, en az 100 kişi de yaralandı. Gösterilerde polisin silah taşımadığını söyleyen Federal Polis, silahlı provokatörlerin eylemcilerle polise ateş açtığını ifade etti.
’’ŞİDDETE NEDEN OLUYOR’’
Meksika Federal Polis Şefi Enrique Galindo, yaptığı basın toplantısında çıkan çatışmadan sendikayla bağı bulunmayan maskeli saldırganları sorumlu tutarken, saldırganların Molotof kokteyli attığını ve hem polise hem de sivillere ateş ettiğini kaydetti. Galindo, bu tür protestoların şiddete neden olduğunu bildirdi. Oaxaca Valisi Gabino Cue ise, hayatını kaybedenlerin büyük bir kısmının genç olduğunu belirterek, sadece 2 kişinin sendikaya bağlı olduğunu dile getirdi.
Meksika Öğretmenler Sendikası lideri Ruben Nunez ve sendika arkadaşı Francisco Villalobos’un yasadışı yollarla para topladığı ve kara para akladığı gerekçesiyle geçtiğimiz hafta gözaltına alınmıştı. Bu gelişmenin ardından ülke genelinde protestolar alevlenmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.