Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehter takımı Kızıl Meydan’da şov yaptı

Mehter takımı, Rusya’nın başkenti Moskova’nın tarihi Kızıl Meydan’ında prova yaptı. Mehter takımının ay sonunda gerçekleştireceği festival için yaptığı prova Ruslardan da ilgi gördü. Moskova Spasskaya Kulesi 7. Uluslar Arası Askeri...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mehter takımı Kızıl Meydan’da şov yaptı
Mehter takımı, Rusya’nın başkenti Moskova’nın tarihi Kızıl Meydan’ında prova yaptı. Mehter takımının ay sonunda gerçekleştireceği festival için yaptığı prova Ruslardan da ilgi gördü.

Moskova Spasskaya Kulesi 7. Uluslar Arası Askeri Müzik Festivali çerçevesinde düzenlenen etkinlikte Türkiye’den gelen İznik Mehter Takımı, Kızıl Meydan’da yürüyüş yaptı. Kızıl Meydan’ı baştan sona yürüyen mehter takımı, Türk bayrağı ve Osmanlı sancakları ile basın karşısında poz verdi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan İznik Mehter Takımı Başkanı Kadir Akçaalan, Moskova’ya ilk kez geldiklerini ifade etti. Akçaalan, “Ülkemizi tanıtmak için buradayız. Geçen yıl Ukrayna’da askeri bando festivaline katıldık. 2 ay önce Belçika ve Almanya’da müzik festivallerine iştirak ettik. Takım olarak 45 kişiyiz. 8 kişilik kılıç kalkan ekibimiz var. 68 saat otobüs yolculuğu yaparak Moskova’ya Belarus üzerinden geldik.
Mehter takımı, dünyada kurulan ilk askeri bando. Bunun tanıtımı için mücadele ediyoruz. Tarihi Kızıl Meydan’da tarihi mehter takımıyla konser vermenin ayrı bir özelliği var. Ruslar bizi davet etti, dolayısıyla mehter takımına ilgileri var. Mehter askeri bandonun anası-babası, ilham oradan kaynaklanıyor. Biz de Osmanlı bandosunun ne olduğunu sunmak için bu festivale katılıyoruz.” dedi.

Daha sonra gazetecilere basın açıklaması yapan Akçaalan, Moskova askeri festivale katılmalarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

MEHTER, ASKERİ MÜZİK SANATININ İSKELETİNİ OLUŞTURUYOR

Bu arada festivalin baş organizatörü Rusya Savunma Bakanlığı Merkezi Orkestra Şefi General Valeri Halilov da, mehter takımının Avrupa askeri marşlarına katkı sağladığını belirterek, “Çağdaş Avrupa askeri marşlarının kaynağını Türk askeri müziğinde aramak lazım. Yeniçeri ordusunda müzik alayları vardı. Bu alaylar def, büyük ve küçük davullar, ağır boncuklu müzik aletlerini kullanıyordu. Türk müzik aletleri bugün Avrupa dahil tüm askeri müzik sanatının iskeletini oluşturuyor” dedi
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.