Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehter 330 yıl aradan sonra yeniden Budin’de

Osmanlı İmparatorluğu’nun en kuzeydeki vilayeti olarak tarihte yerini alan ve ’Nazlı Budin’ diye adlandırılan Budin önlerinde 330 yıl aradan sonra mehter sesleri yükseldi.1686 yılında Osmanlı’nın elinden çıkan Budin önlerinde 330 yıl...

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlı İmparatorluğu’nun en kuzeydeki vilayeti olarak tarihte yerini alan ve ’Nazlı Budin’ diye adlandırılan Budin önlerinde 330 yıl aradan sonra mehter sesleri yükseldi.
1686 yılında Osmanlı’nın elinden çıkan Budin önlerinde 330 yıl aradan sonra tekrar sahne alan Harbiye Mehter Takımı’nın 70 kişilik ekibi, 2 gün boyunca Budapeşte ve Zigetvar’da konser verdi. Kanuni Sultan Süleyman’ın ölümünün 450’nci yılında anma törenlerine katılmak üzere Macaristan’a gelen Harbiye Mehter Takımı’na hem ülkede yaşayan Türk vatandaşları, hem Macar vatandaşları, hem de yabancı turistler büyük ilgi gösterdi.
Petöfi Meydanı’nda konser veren mehter takımı, dünyaca ünlü Aslanlı Köprü’den Elizabeth Köprüsü önüne kadar yürüyerek meydanda 2 kez konser verdi. Konseri izleyenler cep telefonlarıyla bu anları hafızaya alırken, alkışlarla mehter takımına teşekkür etti.
Öte yandan Harbiye Mehter Takımı, 8-9 Ağustos tarihlerinde Kanuni Sultan Süleyman’ın 1566 yılında hayatını kaybettiği Zigetvar şehrinde düzenlenen 450. yıl anma törenlerinde de bir dizi konserler verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.