Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mehmetçik Kosovalılarla İftarda Buluştu

Kosova’da NATO’nun Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan görev yapan Türk askeri, bu yıl da Kosovalılarla iftarda buluştu.Türk askeri vatandan uzakta iftarını Kosova halkıyla birlikte açıyor. Kosova’da NATO’nun Barış Gücü KFOR...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova’da NATO’nun Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan görev yapan Türk askeri, bu yıl da Kosovalılarla iftarda buluştu.
Türk askeri vatandan uzakta iftarını Kosova halkıyla birlikte açıyor. Kosova’da NATO’nun Barış Gücü KFOR bünyesinde görev yapan görev yapan Türk askeri, 16 yıldır geleneksel hale getirdiği iftar buluşmasını bu yıl da düzenledi. Kosova’da barış ve güvenliğin tesis edilmesi gibi temel misyonunu yerine getirmekle birlikte sosyal faaliyetleriyle de Kosovalıların gönlünde taht kuran Mehmetçik, iftar programında da halkla birlikte oldu. Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından Prizren Sultan Murat kışlasında verilen iftar yemeğine Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Ferid Agani, Devlet Bakanı Rasim Demiri, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Türkiye’nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Meclisi’nin Türk, Arnavut, Boşnak ve Roman Milletvekilleri, Kosovalı temsilcilerle, Türkiye’nin Kosova’daki kurum ile kuruluş temsilcileri katıldı.
Yoğun katılımla gerçekleştirilen iftar programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kosova Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Saim Bağcı, Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu hatırlattı. Albay Bağcı, “Bizler biliyoruz ki acılar paylaşmakla azalır, sevgiler paylaşmakla çoğalır. Bugün biz sevgimizi, beraber olmanın mutluluğunu ortak amacımız olan Kosova’nın istikrarına katkı sağlamanın manevi huzurunu bu sofrada beraberce paylaşıyoruz” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ise yaptığı konuşmada, “Ramazan ayının aramızdaki sevgi, saygı , barış, dayanışma duygularını daha da yeşertmesi için vesile olmasını diliyorum. Toplumlarımızın bir arada huzur içerisinde yaşaması tarihin hiçbir döneminde bu kadar önemli ve gerekli olmamıştır. Onun içindir ki güzel dinimiz bizi kardeşliğimizi ve birlikte yaşama istidadımızı zedeleyebilecek bütün hareketlerden, bütün davranışlardan kuvvetle sakındırıyor. Bizlere de düşen dinimizin bize bıraktığı, bize kazandırdığı bu bilinci korumak ve gelecek nesillere aktarmak” ifadelerini kullandı.
İftar programı dualar ve ilahilerin okunmasının ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.