Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medvedev: Türk Akımı’nın güzergahına AB karar vermeli

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk Akımı’ndan sonra Avrupa’ya ulaşacak güzergah konusunda Avrupa Birliği’nin karar vermek zorunda olduğunu söyledi.Slovenyalı meslektaşı Miroslav Cerar’la görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında...

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2015 22:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2015 22:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medvedev: Türk Akımı’nın güzergahına AB karar vermeli
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türk Akımı’ndan sonra Avrupa’ya ulaşacak güzergah konusunda Avrupa Birliği’nin karar vermek zorunda olduğunu söyledi.

Slovenyalı meslektaşı Miroslav Cerar’la görüşmesinden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Medvedev, iptal edilen Güney Akım projesi ile Türk Akımı projesinin uygulama yöntemlerinin farklı olduğunu belirtti.

Güney Akım’da Rusya’nın ilk önce geçiş güzergahında bulunan ülkelerle anlaşmayı yapmayı tercih ettiğini hatırlatan Medvedev, “Ancak bu başarılı olmadı. Proje iptal edildi. Bu Avrupa Birliği’nin aldığı pozisyon nedeni ile oldu…” dedi.

Türk Akımı’nın farklı bir hikaye olduğunu belirten Medvedev, “Bu tamamı ile ticari bir proje. Biz burada nasıl ve nerede olacağı ile ilgili tüm konuların AB tarafından karar verilmesini istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın görevinin doğalgazı Karadeniz’in altından geçirerek Türkiye-Yunanistan sınırına ulaştırmak olduğunu ifade eden Medvedev, “Avrupalı ortaklarımızın her şeye karar vermesine izin verelim. Dostumuz Slovenya hangi noktada duracağına kendi karar vermeli…” önerisinde bulundu.

Türk Akımı’na dahil olma konusunda kararsız olan Slovenya Başbakanı Cerar ise anlaşmaların tamamlanmasını bekliyor.

Medvedev, Slovenya’nın yapıcı bir tutum sergilediğini, Türk Akımı ile ilgili nihai anlaşmaların imzalanmasının ardından anlaşmaya dahil olabileceğini ifade etti.

Moskova ve Ankara arasında nihai anlaşma ve doğalgaz indirimi ile ilgili pazarlıklar sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.