Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medvedev: Rusya gelecek yıllarda yüzde 2-3 büyür

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 büyüme rakamının kötü olduğunu, gelecek yıldan sonra daha hızlı büyümenin gerçekleşeceğini söyledi. Medvedev’e göre Rusya 2016 ve 2017’de yüzde 2-3 büyüyecek.Itar-Tass’a...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medvedev: Rusya gelecek yıllarda yüzde 2-3 büyür
Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 büyüme rakamının kötü olduğunu, gelecek yıldan sonra daha hızlı büyümenin gerçekleşeceğini söyledi. Medvedev’e göre Rusya 2016 ve 2017’de yüzde 2-3 büyüyecek.

Itar-Tass’a (Rusya Enformasyon Telgraf Ajansı) özel açıklamalarda bulunan Rusya Başbakanı, “Dünya ekonomisindeki gelişmeler de iyi değil. Bu yıl yüzde 0,5 büyüme olacak. Gelecek yıl büyüme rakamı yüzde 1’den fazla olabilir. Avrupa ekonomisi seviyesinde. Ne daha fazla, ne daha düşük…” dedi.

Avrupa ekonomisinin zayıflamasının Rusya’ya da olumsuz etkileri olacağını ifade eden Medvedev, “Avrupa ekonomisi Rusya’nın ekonomik büyümesine benziyor. Amerikan ekonomisi biraz daha iyi. Çin yüzde 7-7,5 büyür.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın büyüme rakamlarının önünde iki önemli sorun olduğuna değinen Rusya Başbakanı, “Bunlardan ilki yerel nedenlerden. Bunlar alt yapı ile ilgili sorunlar. Buna ulaşım ve yol gibi altyapı sorunları eklenebilir. Diğeri de küresel ekonominin ülkemize olumsuz etkiler…” şeklinde konuştu.

Rusya’nın son 10-12 yıl içinde birkaç kat büyüdüğünü hatırlatan Medvedev, büyük ekonomilerin daha büyük büyüme rakamlarını yakalamasının, küçük ekonomilere göre zor olduğunu söyledi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.