Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medvedev'den yaptırımlarla ilgili yeni açıklama

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye'ye uygulanan gıda ambargosunun kaldırılması yönünde bir karar alınmadığını hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medvedev'den yaptırımlarla ilgili yeni açıklama
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev Türk sebze arzının yeniden başlaması üzerine henüz herhangi bir karar alınmadığını, konun Ankara ile konuşulacağını belirterek, "Bu demek değil ki, Rusya hemen koşup her şeyi açtı" dedi.

Moskova banliyösündeki salatalık ve domates yetiştirilen Matveevskoe serasını ziyaret eden Başbakan Medvedev, Türk domatesinin yeniden Rus pazarına gireceği için endişelerini ifade eden çiftçilere, "Henüz herhangi bir karar alınmadı, Türk partnerlerimiz ile bunun nasıl olacağını konuşacağız. Bu demek değil ki biz hemen koşup her şeyi açacağız. Sadece turizm konusu açıldı" dedi.

Rusya'da Türkçe yayın yapan Gazetem gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, yerel üretimlerin de tadına bakan Medvedev, çiftçilerin yetiştirdiği salatalık ve domatesleri çok beğendiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 30 Haziran'da Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılması ile ilgili bir kararname imzaladı. Turizm konusundaki yaptırımlar bu kararname ile direk kaldırıldı. Geri kalan yaptırımlar ise henüz yürürlükte bulunuyor ancak hükümet bunları Türk meslektaşları ile görüşerek zamanla kaldırmayı düşünüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.