Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mandela ailesi: Eğitimde yaptıklarınızı takdir ediyoruz; daha çok okul açın

Johannesburg'taki Nizamiye Cami'ini ziyaret eden Nelson Mandela'nın eski eşi Winnie Mandela "Türk okullarını destekliyoruz. Daha fazla okul açın." derken kızı Zindzi, "Türklerin eğitim ve diğer alanlarda yaptıkları hizmetleri en yüksek...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mandela ailesi: Eğitimde yaptıklarınızı takdir ediyoruz; daha çok okul açın
Johannesburg'taki Nizamiye Cami'ini ziyaret eden Nelson Mandela'nın eski eşi Winnie Mandela "Türk okullarını destekliyoruz. Daha fazla okul açın." derken kızı Zindzi, "Türklerin eğitim ve diğer alanlarda yaptıkları hizmetleri en yüksek hislerle takdir ediyoruz." diye konuştu.

Nelson Mandela'nın eşi olması yanında özgürlük mücadelesindeki rolü ile de dünyada meşhur olan ve halen iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi'nin Ulusal Yönetim Kurulu üyesi olan Winnie Mandela, "Biz yeni bir demokrasiyiz. Uzun yıllar ırkçı rejim altında yaşayan insanımızın hayat standartlarını iyileştirmek için büyük mücadele veriyoruz. Eğitim, sağlık gibi alanlarda yaptığınız faaliyetler için her zaman kapımız açık. Umarım daha fazla okul açarsınız. Katkınız için teşekküler." sözleri ile Hizmet Hareketi'nin ülkesindeki faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TÜRK OKULLARINI TAKDİR EDİYORUM

Araba ile giderken uzaktan Nizamiye Camisi'ni gördüğünü ve çok etkilendiğini söyleyen Mandela'nın kızı Zindzi, "Cami'yi ziyaret etmek için içimde güçlü bir his belirdi. Hemen Müslüman arkadaşım Yasin'i aradım ve bugün annem ve ailem ile Nizamiye'yi ziyaret ettik. Bu camiyi yaptıran Ali Bey'in babam Nelson Mandela ile görüştüğünü öğrendim. Bu eserin ortaya çıkmasının çok etkileyici bir hikayesi var. Ülkemizdeki Türkler çok etkileyici işler yapmışlar. Türklerin eğitim ve diğer alanlarda yaptıkları hizmetleri en yüksek hislerle takdir ediyoruz." dedi.

Kısa süre önce Danimarka'ya büyükelçi olarak atanan Zindzi, "İlk fırsatımda Türkiye'ye tatile gideceğim." sözlerini sarfetti.

MANDELA'NIN MİRASININ PARÇASI OLDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Nelson Mandela'nın ölümünün aile için çok zor olduğunu söyleyen 78 yaşındaki Winnie, "Mandela'nın ülkesine hizmet ederek onun inandığı değerlere sahip çıkıyorsunuz. Mandela'nın mirasının bir parçası olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Nelson Mandela ile 27 yıl hapiste kaldığı yıllar dahil 38 yıl evli kalan ve Güney Afrika ulusunun annesi olarak kabul edilen Winnie Mandela, ziyaret sonunda Cihan Haber Ajansı'na şunları söyledi: "Beni bu ziyaret çok heyecanlandırdı ve sizlerin aranızda olmak beni çok mutlu etti. Çok daha fazla Güney Afrikalıyı bu camiye gelmesi için teşvik etmek lazım. Bir kaç dakikada çok fazla bilgi edindim. Bizler aslında ortak bir mücadele tarihine sahibiz. Gerçekten burada olmak çok keyif vericiydi. Sizlerle dostluğumuzun sonsuza dek sürmesini ümit ediyoruz. Nelson Mandela'nın bu camiye destek vermesi ve onun isteği ile bu külliyeye bir de klinik inşa etmeniz beni çok duygulandırdı."

Nizamiye'ye kızı Zindzi ve torunları ile gelen Mandela, Türk camisi olarak bilinen mekânda uzun süre kaldı. İmam İbrahim Atasoy'un 'Selimiye'nin ikizi' olan cami hakkında verdiği bilgileri dikkatle dinleyen Mandela, resim galerisindeki İstanbul ve kutsal emanet tablolarını hassasiyetle inceledi. Nizamiye'nin misafir odasında öğle yemeği yiyen Winnie Mandela, ülkedeki Türk eğitim gönüllülerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.