Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mali'de barış için ilk imzalar atıldı.

Mali Hükümeti ve ülkenin kuzeyindeki ayrılıkçı gruplar arasında yapılan barış görüşmelerinde bugün bazı gruplar ile yönetim arasında anlaşma imzalandığı bildirildi.Yaklaşık sekiz aydan beri sürdürülen görüşmelerde, Cezayir’deki...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mali Hükümeti ve ülkenin kuzeyindeki ayrılıkçı gruplar arasında yapılan barış görüşmelerinde bugün bazı gruplar ile yönetim arasında anlaşma imzalandığı bildirildi.

Yaklaşık sekiz aydan beri sürdürülen görüşmelerde, Cezayir’deki pazarlıklar sonucu ayrılıkçı Tuareglerin idaresindeki Azawad Kurtuluş Örgütü dışındaki grupların anlaşma taslağına imza attıkları duyuruldu.

Temmuz 2014'te, Cezayir hükümetinin arabuluculuğunda başekent Cezayir’de başlayan görüşmelerde kalıcı barış, 'Azawad Özerk Bölgesi'nin talebi nedeniyle tıkanmıştı.

Ayrılıkçı Tuareglerin muhalefetine rağmen görüşmelerin devam ettiği açıklandı. Mali’de askeri birlikleri bulunan Fransa, bir an önce barışın sağlanması gerektiği yönünde açıklamada bulundu.

'Sahil Bölgesi' olarak adlandırılan bölgede konuşlanmış ayrılıkçı silahlı grupların, Sahra çölündeki güvenlik boşluğundan yararlanarak, uyuşturucu, kadın, silah, insan kaçakçılığı gibi illegal ve zararlı faaliyetler yürüttükleri iddia ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.