Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malezya’daki Bot Faciasında Ölü Sayısı 15’e Yükseldi

Malezya açıklarında dün sabah Endonezyalı sığınmacıların bulunduğu botun batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi.Malezya’nın batı kıyısı açıklarında dün sabah batan 70 Endonezyalı sığınmacının bulunduğu...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malezya açıklarında dün sabah Endonezyalı sığınmacıların bulunduğu botun batması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi.
Malezya’nın batı kıyısı açıklarında dün sabah batan 70 Endonezyalı sığınmacının bulunduğu botta hayatını kaybedenlerin sayısı artmaya devam ediyor. Malezyalı yetkililer, arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları kapsamında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşılması ile ölü sayısının 15‘e yükseldiğini belirtti. Malezya Denizcilik İcra Ajansı yetkilisi Muhammed Aliyas Hamdan, 4 uçağın bölgedeki çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, daha fazla hayatta kalan sığınmacı bulunabileceği gerekçesiyle 12 geminin de bölgeye sevk edildiğini söyledi. Botun aşırı dolu olduğu için batmış olabileceğini aktaran Hamdan, “Sığınmacılar Endonezya’ya dönmek için Malezya’dan ayrılıyorlardı” dedi.
Malezya Başbakanı Necip Rezak, üzücü olayın ardından yaptığı açıklamada taziye dileklerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.