Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malezya, kayıp uçakla ilgili son noktayı koydu

Malezya hükümeti, Kuala Lumpur’dan Pekin’e uçarken, 8 Mart 2014’te kaybolan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçaktaki 239 kişi için resmi sonuç açıklaması yaptı.Malezya Sivil Havacılık Dairesi Genel Müdürü Azharuddin...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malezya hükümeti, Kuala Lumpur’dan Pekin’e uçarken, 8 Mart 2014’te kaybolan Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı uçaktaki 239 kişi için resmi sonuç açıklaması yaptı.

Malezya Sivil Havacılık Dairesi Genel Müdürü Azharuddin Abdulrahman, Hint Okyanusu'nun güneyinde düştüğü tahmin edilen uçakla ilgili durumu resmi olarak "kaza" ilan etti ve toplam 239 yolcu ve mürettebatın da ölü kabul edildiğini ifade etti. Uçağın kayboluşunu kaza olarak açıklayan Malezya, böylelikle tazminat taleplerinin önündeki yasal engeli de kaldırmış oldu. Abdulrahman, Malezya Havayolları’nın tüm sorumluluğu üstleneceği, ölü yakınlarının meşru hak ve çıkarlarını uluslararası anlaşma ve yurtiçi hukukuna göre koruyacağını kaydederek, müzakere veya hukuk gibi yollarla tazminat prosedürünü tamamlayacağını dile getirdi.

ÇİNLİ AİLELER BİR DAHA YIKILDI

Öte yandan, Abdülrahman’ın, kayıp uçakla ilgili söylediği "327 gün sonra ve eldeki tüm veriler ile daha önce sözü edilen koşullar esas alındığında, tanımlanan bölgede hayatta kalmasının ihtimal dışı" sözleri, ve kurbanların ailelerine başsağlığı dilemesi karşısında, Çinli aile yakınları fenalık geçirdi.Pekin’de açıklamayı televizyondan canlı izleyen aileler son açıklamayla bir kere daha yıkıldı. Zira söz konusu uçaktaki 227 yolcudan 154'ü Çin vatandaşıydı. Çinli yolculardan bazılarının aile yakınları Pekin’deki Malezya Büyükelçiliği’nin önünde toplandı. Ellerinde afişlerle bekleyen aile yakınlarından bazıları, kesin haberi alır almaz fenalık geçirdi. Bazıları da sedyeyle hastaneye kaldırıldı.

Bu arada Çin Başbakanı Li Keqiang da Çin’i ziyaret eden Fransa Başbakanı Manuel Valls ile Pekin’de görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın brifinginde, Malezya’ya çağrıda bulundu. Li, Malezya’nın, MH370’e ait yolcuları bulması için tüm çabaları sarf etmeye devam etmesi çağrısı yaptı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying ise Malezya'nın uçağın "kaza" yaptığına ilişkin açıklamasıyla ilgili olarak, Kuala Lumpur yönetiminden tazminat sorumluluğunu yerine getirmesi ile yolcu yakınlarının meşru hak ve çıkarlarını güvence altına almasını talep ettiklerini söyledi. Hua ayrıca, uçağın arama çalışmalarının sürmesi ve gelişmelerin, kayıp yakınlarına zamanında aktarılmasını da istedi. Sözcü Hua, ülkesinin Malezya ve Avustralya ile arama ve soruşturma çalışmalarına katılmayı sürdüreceğini de belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.