Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madeni 5 Euro Piyasaya Çıkıyor

AB ülkelerinin resmi para birimi olan Euro’ya madeni 5 Euro ekleniyor. Yeni madeni paralar Perşembe günü piyasaya çıkacak.Avrupa Birliği ülkeleri tarafından 2002 yılından bu yana kullanılan Euro para serisine yeni madeni 5 Euro ekleniyor. Perşembe...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB ülkelerinin resmi para birimi olan Euro’ya madeni 5 Euro ekleniyor. Yeni madeni paralar Perşembe günü piyasaya çıkacak.
Avrupa Birliği ülkeleri tarafından 2002 yılından bu yana kullanılan Euro para serisine yeni madeni 5 Euro ekleniyor. Perşembe günü Almanya’da tedavüle sunulacak olan 5 Euro, gerek tasarımı gerekse de teknolojik özellikleriyle de adından söz ettirmeye başladı. 5 Euro’nun dış halka ve iç kısmı arasında, mavi ışık-geçiren polimer bir halka bulunacak. 2 milyon adet madeni 5 Eurolar Federal Alman Merkez Bankası Darphanesinin katkılarıyla 10 yıllık bir hazırlığın ardından tasarlandı. Madeni paraların bir yüzünde Federal Almanya’nın milli sembolü olan kartal, diğer yüzünde dünyayı temsil eden mavi halka, onun içerisinde ise Avrupa ve Afrika’nın merkezde görüldüğü dünya haritası yer alıyor. Mavi halka ile dış halka arasında ise çeşitli gezegenlerin görünen 5 Euro’nun çapı 27.25 milimetre olarak hazırlandı. İlk kez madeni bir parada metal ve özel bir plastik element birlikte kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.