Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Macaristan’da Müzeler Gecesi’nde Yunus Emre Enstitüsü’ne Büyük İlgi

Macaristan’da bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen "Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında, 2012 yılından bu yana başkent Budapeşte’de hizmet veren Yunus Emre Enstitüsü’ne büyük ilgi gösterildi. Budapeşte ve ülke genelinde birçok...

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Macaristan’da bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen "Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında, 2012 yılından bu yana başkent Budapeşte’de hizmet veren Yunus Emre Enstitüsü’ne büyük ilgi gösterildi. Budapeşte ve ülke genelinde birçok şehirde yüzlerce müze ve sanat galerisi gece boyunca ziyaretçileri kabul etti.
Müzeler Gecesi’nin en ilgi çeken ve ziyaret eden mekanlarının başında, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi oldu. Yunus Emre Enstitüsü, geceyle ilgili olarak zengin bir program gerçekleştirdi. Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etmek için kapı önünde kalabalık bir topluluk giriş bileti alırken, enstitüde düzenlenen etkinlikler kapsamında, 16-17. yüzyıl Macar-Türk kıyafetleri, silah, kılıç, kalkan gösterisi, Türk mutfağı ve müziği köşesi ile ebru ve tezhip sanatına ilişkin eserler sergilenirken, Türkçe dersi de verildi.
Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre Enstitüsü olarak Müzeler Gecesi’ne katkı sağladıklarını, gece 00.00’a kadar açık kalarak Macar ziyaretçilere Türk kültürünü tanıttıklarını, Macarların yoğun ilgisinin, özellikle Türk Kültürüne, mutfağına ve el sanatlarına olduğunu ve çok mutlu olduklarını söyledi. Gül, "Müzeler Gecesi’nde Türk mutfağını tanıtan faaliyetlerimiz var. Türk çayını tanıtan etkinliğimiz oluyor. Bizim için en önemlisi ise Türkçe kursumuz. Türk el sanatları alanında hem Ebru sanatı gerçekleşiyor, hem de tezhip sanatını gerçekleştiriyoruz. Özellikle 16. ve 17. yüzyıl Osmanlı dönemi askerlerinin kıyafetleri de sergileniyor" diye konuştu.
Macarlar, etkinlik kapsamında gece boyunca ülke genelinde 18.00-02.00 saatlerinde, 400’ün üzerinde müze ve sanat galerisini tek bir biletle ziyaret etme imkanı buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.