Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Macaristan’da müslümanlar bayram namazında buluştu

Macaristan’da yaşayan çoğu Türk olan Müslümanlar, başkent Budapeşte’de Ramazan Bayramı dolayısıyla camilere akın etti.Budapeşte’deki 2 Türk mescidinden biri olan 8. Bölgedeki Macaristan Anadolu Türk Kültür Vakfı mescidinde bayram...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Macaristan’da yaşayan çoğu Türk olan Müslümanlar, başkent Budapeşte’de Ramazan Bayramı dolayısıyla camilere akın etti.
Budapeşte’deki 2 Türk mescidinden biri olan 8. Bölgedeki Macaristan Anadolu Türk Kültür Vakfı mescidinde bayram namazı için buluşan Müslümanlar hep birlikte namazlarını kıldılar. Türkiye Cumhuriyeti Din İşleri Ataşesi Hüseyin Ersoy hoca tarafından kıldırılan bayram namazına büyük ilgi gösteren Müslüman cemaat, namazın ardından bayramlaştı ve birlikte kahvaltı yaptı. Namazın ardından İHA muhabirine açıklama yapan Hüseyin Ersoy, “2016 yılı Budapeşte’de Ramazan ayı nasıl coşkulu iftarlar, birlik içinde geçtiyse, gerçekten Ramazan bayramı da çok coşkulu, oldukça kalabalık ve çok neşeli bir ortamda geçiyor. Bugün Ramazan bayramını hep birlikte gurbetçi vatandaşlarımızla idrak etmenin mutluluğunu yaşıyor, herkesin Ramazan bayramını buradan tebrik ediyor, Türkiye’ye selamlar gönderiyoruz” dedi.
Yaşayan Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Çilingir ise Ramazan ayının dolu dolu geçtiğini, İslam aleminde bugüne kadar duyulmayan, görülmeyen olayların sahneye çıktığını, efendimizin kabrinin yakınlarında bombalar patlatıldığını, Türkiye’de masum insanların öldürüldüğünü, Allah’ın akıl fikir ve birlik nasip etmesini temenni ederek, tüm İslam aleminin bayramını tebrik etti.
Budapeşte’nin 10. bölgesinde hizmet veren Macaristan Türk-İslam Kültür Derneği mescidinde de kalabalık bir topluluk bayram namazını birlikte kıldı. Bayram namazının ardından tekbir getirerek birbirlerinin bayramlarını tebrik eden cemaat, hep birlikte kahvaltı yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.