Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Macaristan Mültecilere Karşı Sınırda Polislerle Önlem Alacak

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacı akınının önlenebilmesi için 15 Eylül’den itibaren ülkenin güney sınırı boyunca emniyet güçlerinin konuşlandırılacağını söyledi. Orban, parlamentonun onay vermesi halinde sınıra ordunun...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2015 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2015 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacı akınının önlenebilmesi için 15 Eylül’den itibaren ülkenin güney sınırı boyunca emniyet güçlerinin konuşlandırılacağını söyledi. Orban, parlamentonun onay vermesi halinde sınıra ordunun da sevk edileceğini kaydetti.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, düzenlediği basın toplantısında yaşanan mülteci krizine dair önemli açıklamalarda bulundu. Orban, sığınmacı akınının önlenebilmesi için 15 Eylül’den itibaren ülkenin güney sınırı boyunca emniyet güçlerinin konuşlandırılacağını ve parlamentonun yasa teklifini onaylaması halinde ordunun da sınıra gönderilebileceğini söyledi. Orban, “Büyük mücadele Eylül’ün 15’inden sonra yaşanacak ve sınırı adım adım kontrol altına alacağız. Polisi göndereceğiz, daha sonra da parlamentodan onay gelmesi halinde orduyu da sınırda konuşlandıracağız” dedi.
Viktor Orban, gelen mülteci sayısının 150 bin olmadığını, milyonlar, hatta on milyonlar olduğunu kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.