Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lüks merakı kiliseyi vergi gelirinden edebilir

Alman halkının yüzde 64′ünün kilise vergisine karşı olduğunu ortaya çıktı. Limburg Piskoposu Tebartz-van Elst’in lüks merakının halkı kiliseden soğuttuğu belirtildi.Almanya’da yapılan bir anket, halkın büyük kısmının vergilerle...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman halkının yüzde 64′ünün kilise vergisine karşı olduğunu ortaya çıktı. Limburg Piskoposu Tebartz-van Elst’in lüks merakının halkı kiliseden soğuttuğu belirtildi.

Almanya’da yapılan bir anket, halkın büyük kısmının vergilerle kilisenin finanse edilmesine karşı olduğunu gösterdi. Limburg Piskoposu Tebartz-van Elst’in lüks harcamalarının ortaya çıkmasından sonra halkta kiliseye karşı büyük bir tepki oluştu. SWR televizyonu tarafından yaptırılan ankette halkın yüzde 64'ü kilise vergisine karşı çıktı. Bunun yerine kiliselerin üyelerin vereceği aidatlarda finanse edilmesi gerektiğini savundu.

Kendini ‘Katolik’ olarak tanımlayanlar arasında bile kilise vergisine karşı olanların oranı yüzde 51 civarında. Protestan kilisesi üyeleri arasında ise yüzde 58'lere kadar çıkmış durumda.

Ankete katılanların ezici çoğunluğu ise (yüzde 89) kilisenin bütün mali harcamalarını açık bir şekilde göstermesini istedi. Halkın yüzde 81'i kilise ve devlet işlerinin birbirinden kesin hatlarla ayrılması taraftarı iken, yüzde 57'si ise kiliselerin devlet tarafından desteklenmesine kaşı çıktı.

22 ve 23 Ekim tarihleri arasında yapılan ankete 14 yaşın üzerinde binden fazla kişi katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.