Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Londra’daki Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler 10.yılda Anıldı

İngiltere’nin başkenti Londra’da 7 Temmuz 2005 yılında kentte gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybeden 52 kişi ölümünün 10.yılında anıldı. Başkentte düzenlenen anma törenine İngiltere Başbakanı David Cameron’ın yanı...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere’nin başkenti Londra’da 7 Temmuz 2005 yılında kentte gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybeden 52 kişi ölümünün 10.yılında anıldı. Başkentte düzenlenen anma törenine İngiltere Başbakanı David Cameron’ın yanı sıra Londra Belediye Başkanı Boris Johnson da katıldı.
İngiltere’de 7 Temmuz 2005 yılında Londra’nın metro ağının yanı sıra farklı noktalarında gerçekleştirilen bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700’den fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırıda hayatını kaybedenler, ölümlerinin 10.yılında bugün düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine İngiltere Başbakanı David Cameron ve Londra Belediyesi Başkanı Boris Johnson da katıldı. İngiltere Başbakanı David Cameron ve Londra Belediyesi Başkanı Boris Johnson anma töreni çerçevesinde Hyde Park’ta bulunan anıta çelenk bıraktı. Cameron ve Johnson, anıta çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu. David Cameron anıta “10 yıl önce Londra’daki terörist saldırıda hayatını kaybedenlere. Kaybınızla acı çekiyoruz ve hatıranızı sonsuza kadar onurlandıracağız” notunun yazıldığı bir çelenk bıraktı. Johnson ise çelenkte “10 yıl geçmiş olabilir ancak Londra’nın hatırası karanlık değil. Saldırıda hayatını kaybedenleri bugün bir kez daha onurlandırıyoruz. Sonsuza kadar bu kentteki insanların kalbinde yaşayacaksınız” notunu paylaştı.
Program kapsamında kentteki metro ağında da bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
İngiltere’de 7 Temmuz 2005 yılında Londra’nın metro ağının yanı sıra farklı noktalarında bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti. Saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700’den fazla kişi de yaralanmıştı. Saldırıda Türk vatandaşı Gamze Günoral’da hayatını kaybetmişti. Gamze’nin ölümü İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarını yasa boğmuş, Kings Cross tren istasyonunda kendisi için yapılan köşede çiçeklerle anılmıştı. Saldırıda, Okan Doruk adında bir Türk genci de yaralanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.