Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Londra’da 14 Aralık’a ‘sessiz protesto’

İngiltere’nin başkenti Londra’da 14 Aralık’ta medyaya karşı düzenlenen operasyonlara tepki amacıyla Başbakanlık Binası'nın önünde sessiz protesto düzenlendi. İngiltere Ulusal Gazeteciler Birliği (NUJ) üyesi ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Londra’da 14 Aralık’a ‘sessiz protesto’
İngiltere’nin başkenti Londra’da 14 Aralık’ta medyaya karşı düzenlenen operasyonlara tepki amacıyla Başbakanlık Binası'nın önünde sessiz protesto düzenlendi. İngiltere Ulusal Gazeteciler Birliği (NUJ) üyesi ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu temsilcisi Barry White'ın da yer aldığı protestoda, katılımcılar ağızlarına siyah bant takarak Türkiye'deki medyayı susturmaya yönelik hukuksuz girişimleri kınadı.

İngiltere Ulusal Gazeteciler Birliği (NUJ) üyesi ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu temsilcisi Barry White, her iki kuruluşun adına Türkiye’nin yanında olduğunu belirterek, mensubu olduğu kuruluşların son 4 yıldır gazeteci haklarını Türkiye’de de savunulduğunu söyledi. Gazeteci haklarıyla ilgilenen kuruluşların, ülkede tutuklu birçok gazetecinin duruşmasına katıldığını vurgulayan White, birkaç ay öncesine kadar Türkiye’de gazeteciler serbest bırakılmaya başlandığına dikkat çekti. Barry White, “Türkiye geçmişte, hapse attığı gazeteci sıralamasında başı çekiyordu. Bu durum demokrasiye yapılan temel bir saldırıdır. Düzenlenen son operasyon sadece korkunç bir olay olarak değerlendirilemez. İngiltere Ulusal Gazeteciler Birliği, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu ve Avrupa Gazeteciler Federasyonu olarak, Türkiye’deki tutuklu gazetecileri desteklemeye devam edeceğiz. Yapılan suçlamalara sessiz kalmayacağız.” dedi.

Zaman Gazetesi Londra Temsilcisi Kadir Uysaloğlu da yaptığı basın açıklamasında, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Samanyolu Televizyonu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve gazetecilere düzenlenen operasyonlara yönelik Türk basınının büyük bir tehdit altında olduğunu söyledi. AKP hükümetinin basının yüzde 70’ni kendi kontrolünde bulundurduğunu vurgulayan Uysaloğlu, hükümetin eleştirel hiçbir sese tahammül edemediğine dikkat çekti. Zaman Gazetesi temsilcisi, yıllarca askeri darbelerle mücadele eden Türk demokrasisinin, şimdi de sivil bir darbeyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Basın açıklamasında, AKP hükümetinin son yıllarda otoriterleşmeyle suçlandığını belirten Uysaloğlu, hükümetin sınırları giderek aştığını söyledi.

Pakistan kökenli İngiliz vatandaşı Meni Hussein, düzenlenen operasyonlara yönelik “Yapılanlar kesinlikle kabul edilemez. Avrupa Birliği’yle yakın ilişkileri bulunan ve üyelik beklentisi içinde olan bir ülkeden medeniyete yönelik bu tip davranışlar beklenemez.” diye konuştu.

25 yıldır Londra’da yaşadığını ifade eden tıp doktoru Can Önal ise Türkiye’deki son gelişmelere yönelik, “Ülkemizin içine düştüğü bu perişanlığın acısını, ızdırabını bütün kalbimle hissediyorum. Elimden hiçbir şey gelmiyor. Belki birileri sesimizi duyar diye İngiltere Başbakanlık Ofisi’nin karşısında bu sessiz protestoya katılıyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.