Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise Öğrencisi Gibi Davranan 30 Yaşındaki Güney Sudanlı Tutuklandı

Göç ettiği Kanada’da lise öğrencisi gibi davranan ve okulun basketbol takımında en başarılı oyuncu seçilen Jonathon Nicola’nın 30 yaşında olabileceği gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.Geçtiğimiz yıl Güney Sudan’dan Kanada’ya...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Göç ettiği Kanada’da lise öğrencisi gibi davranan ve okulun basketbol takımında en başarılı oyuncu seçilen Jonathon Nicola’nın 30 yaşında olabileceği gerekçesiyle tutuklandığı bildirildi.
Geçtiğimiz yıl Güney Sudan’dan Kanada’ya göç eden Jonathon Nicola, forma şansı bulduğu lisenin basketbol takımında kısa sürede adını geniş kitlelere duyurdu. Attığı basketleri ile en başarılı basketbolcu unvanını hak eden ve 6 ay boyunca lise öğrencisi gibi davranan Nicola’nın lise öğrencisi olmadığı ve 30 yaşlarında olduğu iddia edildi. Nicola, bu iddianın ortaya çıkmasının ardından Çarşamba günü tutuklandı. Konuyu sır gibi saklayan okul yönetimi herhangi bir açıklama yapmazken, Kanada Sınır Güvenliği Birimi açıklamasında Nicola’nın Mülteci Koruma Yasası’na karşı geldiği için tutuklandığını duyurdu. Öğrenci vizesi ile ülkede kalan Jonathon Nicola’nın yasa gereği tutuklandığı ifade edilirken, Güney Sudan vatandaşının neyle suçlandığına dair detay verilmedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.