Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Liderler, Nice’deki saldırıyı kınadı

Fransa’nın Ulusal Bayram kutlamaları yaptığı sırada kamyonun hızla kalabalığın arasına dalması sonucu 84 kişi hayatını kaybederken liderler de saldırıyı kınayarak, destek mesajları verdi.Fransa’nın Nice kentinde bir kamyon şoförünün...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fransa’nın Ulusal Bayram kutlamaları yaptığı sırada kamyonun hızla kalabalığın arasına dalması sonucu 84 kişi hayatını kaybederken liderler de saldırıyı kınayarak, destek mesajları verdi.
Fransa’nın Nice kentinde bir kamyon şoförünün Ulusal Bayram kutlamalarının yapıldığı sırada kamyonu kalabalığın üzerine sürmesi sonucu 84 kişi hayatını kaybetmişti. Dünya liderleri de saldırıyı kınayan mesajlar yayınladı. ABD Başkanı Barack Obama, olayda ölenlerin ailelerine taziye dileklerini ifade ederken, olayla bağlantısı olanların bulunması ve adalete teslim edilmeleri için her yardımı yapabileceklerini belirtti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Nice’deki olay karşısında şaşkınlığını ifade ederek, terörle mücadelede Fransa’nın yanında olduklarını söyledi. Merkel, “Tüm zorluklara rağmen bu savaşı kazanmalıyız” dedi.
AB Konsey Başkanı Donald Tusk “Tam da kardeşlik özgürlük ve eşitlik gibi kavramların vurgulandığı kutlamalarda yaşanan bu olay üzücü çelişkidir” yorumunu yaptı. ABD’li politikacı Hillary Clinton ise olayı “dehşet verici” olarak nitelendirirken “Fransa’nın göbeğinde gerçekleşen bu olay hakkında çok üzgünüm” açıklamasını yaptı. İngiltere’nin çiçeği burnunda Başbakanı Theresa May de saldırı hakkında “kaygılı” olduğunu söyledi.
Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ise olayı “barbarca bir saldırı” olarak nitelendirdi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaşanan bu trajedinin ardından ABD’nin Fransız halkının yanında olmaya devam edeceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.