Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Libya’nın Sirte Limanı Daeş’tan Geri Alındı

Libya güçleri ile terör örgütü DAEŞ militanları arasında süren yoğun çatışmanın ardından ülkenin Sirte limanının terör örgütü DAEŞ militanlarından geri alındığı bildirildi.Libya güçleri tarafından yapılan açıklamada, terör...

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Libya güçleri ile terör örgütü DAEŞ militanları arasında süren yoğun çatışmanın ardından ülkenin Sirte limanının terör örgütü DAEŞ militanlarından geri alındığı bildirildi.
Libya güçleri tarafından yapılan açıklamada, terör örgütü DAEŞ ile yaşanan çatışmanın ardından Libya güçlerinin Sirte limanının kontrolünü sağladığı kaydedildi. Sözcü General Muhammed El Ghusri, DAREŞ’in üst düzey liderlerinin güneye doğru kaçtığını kaydederek, çok sayıda militanın da halen kent merkezinde kuşatma altında olduğunu söyledi. Çatışmaların uluslararası toplantıların düzenlendiği konferans salonu olan ancak örgütün kentin kontörlünü ele geçirmesinin ardından DAEŞ’in komuta merkezi haline gelen Ougadougou konferans merkezine odaklandığı ifade edildi. Hükümete bağlı güçlerin ise ağır topçu ateşleriyle konferans merkezini hedef aldığı aktarıldı. Örgüt militanlarının ise Libya güçlerine makineli tüfeklerle karşılık verdiği ifade edildi. Libya hükümeti tarafından yapılan açıklamada ise, yaşanan çatışmalarda 2 askerin hayatını kaybettiği, 8 askerin ise yaralandığını söyledi.
Bu hafta başında, Sirte’ye düzenlenen hava saldırılarında terör örgütünün mevzileri hedef alınmıştı. Sirte, DAEŞ’ın Irak ve Suriye dışındaki en büyük kalesi konumundaydı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.