Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Leonardo DiCaprio 'BM Barış Elçisi' oldu

Hollywood ve dünya yıldızı ünlü aktör Leonardo DiCaprio, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Elçisi oldu.BM Genel Sekteri Ban Ki-mun, ünlü yıldızın iklim değişikliği konusuna odaklanacağı ve BM’nin küresel ısınma ile ilgili çalışmalarına...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 21:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 21:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hollywood ve dünya yıldızı ünlü aktör Leonardo DiCaprio, Birleşmiş Milletler (BM) Barış Elçisi oldu.

BM Genel Sekteri Ban Ki-mun, ünlü yıldızın iklim değişikliği konusuna odaklanacağı ve BM’nin küresel ısınma ile ilgili çalışmalarına katkı sağlayacağını söyledi. DiCaprio’nun kendi vakfı aracılığı ile iklim değişikliği konularında BM’ye destek olacağını belirten Ban, ‘‘Bugün, iklim değişikliği konularında özellikle görev üstlenecek yeni bir BM Barış Elçisi olarak onu (DiCaprio) atıyorum. Küresel bir yıldızın küresel bir sorunla mücadele edecek olması mükemmel bir eşleşme oldu. Barış elçisi olarak yapacağı ilk etkinlik 23 Eylül’de yapılacak olan İklim Zirvesi açılışına katılarak bir konuşma yapacak’’ dedi.

İklim değişikliğine dikkat çekebilmek için bu haftasonu New York’ta onbinlerin katılması beklenen yürüyüş yapılacağını da bildiren Ban, 27 Eylül Cumartesi günü de Central Park’ta ‘Küresel Vatandaşlık Festivali’ yapılacağını duyurdu.

140’DAN FAZLA CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN KATILIYOR

BM Genel Merkezi’nde basın toplantısı yapan Ban, bugün resmen başlayan 69 GM Genel Kurul çalışmalarına 140’dan fazla ülkenin cumhurbaşkanı ya da başbakan düzeyinde katılacağını söyledi. Ban, cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanların yanı sıra sivil toplum önderleri, CEO’lar ve kürsele düzeyde tanınan isimlerin de Genel Kurul çalışmaları kapsamında BM’e geleceklerini dile getirdi.

Genel Kurul çalışmalarının önemine atıfta bulunan Ban, dünya geleninde yaşanan birçok sorun olduğuna dikkat çekti. Suriye, Gazze, Mali, Nijerya, Libya, Güney Sudan, Irak ve daha başka ciddi sorunlarında yaşandığını belirten Ban, Ebola virüsü ile mücadelenin de küresel düzeyde olması gerektiğini vurguladı.

Ban şöyle konuştu: ‘‘Dünya birbirinden farklı krizlerle karşı karşıya. Her birinin kendi dinamiği var ve farklı yaklaşım gerektiriyor. Özellikle, çocuklara, sivillere dahi yapılan iğrenç saldırılar da var. Tehlikeli bir şekilde tırmanan mezhep, etnik veya aşiret sorunları var. Ve bunca soruna karşın uluslararası toplumun kendi içindeki keskin bölünmeler nedeniyle sorumluluğunu yerine getiremedi.’’

Çarşamba günü BM Genel Kurul’undan dünya liderlerine sesleneceğini hatırlatan Ban, hukukun üstünlüğü, insan haysiyeti ve Birleşmiş Milletler şartnamesi ilkelerine uyulması çağrısında bulunacağını vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.