Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lazkiye’de Bombalı Saldırı: 10 Ölü, 25 Yaralı

Beşar Esad’ın kalesi konumundaki liman kenti Lazkiye’de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 10 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiği habere göre, Lazkiye şehrindeki El Hamam meydanındaki...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2015 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2015 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşar Esad’ın kalesi konumundaki liman kenti Lazkiye’de bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 10 kişi öldü, 25 kişi yaralandı.
Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın bildirdiği habere göre, Lazkiye şehrindeki El Hamam meydanındaki Imad Ali Okulu önünde park halinde bulunan bir minibüsteki bombanın patlatılması sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.
Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Sözcüsü Rami Abdel Rahman da Suriye’deki iç savaşın başlamasından bu yana Lazkiye’de bombalı bir araçla düzenlenen en büyük saldırı olduğunu söyledi. Lazkiye’ye genellikle roket saldırısı düzenlendiğini, bombalı araçla düzenlenen bu tip saldırıların çok nadir olduğunu belirten Rahman, bugünkü saldırıda 5’i ağır olmak üzere onlarca yaralının olduğunu da sözlerine ekledi.
Olayla ilgili ayrıntılı bilgi verilmezken saldırıyı da henüz üstlenen olmadı.
Esed’in kalesi konumunda olan ve çok fazla çatışma ve saldırının yaşanmadığı Lazkiye’de geçtiğimiz ay düzenlenen bir saldırıda da 6 kişi hayatını kaybetmiş, 19 kişi de yaralanmıştı.
Suriye’deki çatışmalar nedeniyle komşu bölgelerdeki pek çok kişi evsiz kalmış ve Lazkiye’ye göç etmişti. Aynı zamanda pek çok iş yeri de Lazkiye’ye taşınmıştı.
Öte yandan, bugün başkent Şam’daki bir üniversiteye düzenlenen roket saldırısında 2 öğrenci hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı. Dün yine aynı üniversiteye havan topuyla düzenlenen saldırıda ise 1 öğrenci ölmüş 6 kişi de yaralanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.