Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lavrov: “Rusya, Karabağ Sorununun Çözümü İçin Her İnisiyatifi Kullanacak”

Azerbaycan-İran-Rusya Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası basın açıklamasında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karabağ sorununun çözümünde ara vermemeleri gerektiğini ve Rusya’nın Karabağ sorununda kendi insiyatiflerini...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Azerbaycan-İran-Rusya Dışişleri Bakanları Toplantısı sonrası basın açıklamasında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Karabağ sorununun çözümünde ara vermemeleri gerektiğini ve Rusya’nın Karabağ sorununda kendi insiyatiflerini sunmak için herşeyi yapacağını bildirdi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Azerbaycan-İran-Rusya Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda bir araya geldi. Bakanlar görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Karabağ sorununun çözümünde ara vermemeleri gerektiğini ve Rusya’nın Karabağ sorununda kendi inisiyatiflerini sunmak için her şeyi yapacağını söyledi. Lavrov bugün gerçekleştirilen müzakerelerden memnun olduğunu vurgulayarak, “Ateşkesin devam edeceğini umut ediyoruz” dedi. Bakan Lavrov, Bakü’de gerçekleşen toplantıda bölgesel güvenlik ve uyuşturucu trafiği ile mücadele konularının ele alındığını bildirdi.
ZARİF: “KARABAĞ SORUNU ULUSLARARASI HUKUK TEMELİNDE VE MÜZAKERELERLE ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”
Dışişleri Bakanı Muhammed Cavad Zarif, Karabağ sorunun uluslararası hukuk temelinde ve müzakereler aracılığı ile çözülmesi gerektiğini bildirdi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları ile telefonda görüştüğünü kaydeden Zarif, gelecekte ciddi kararların alınması için müzakereler yapılacağı kanaatinde olduğunu açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.