Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lavrov: Nemtsov’un ölümünü siyasi hedefler için kullanmak iğrenç

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, muhalif lider Boris Nemtsov’un öldürülmesi olayının politize edilerek siyasi amaçlar için kullanılmasını “iğrenç” olarak tanımladı.Nemtsov’un önceki gün Kremlin duvarları dibinde arkasından...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lavrov: Nemtsov’un ölümünü siyasi hedefler için kullanmak iğrenç
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, muhalif lider Boris Nemtsov’un öldürülmesi olayının politize edilerek siyasi amaçlar için kullanılmasını “iğrenç” olarak tanımladı.

Nemtsov’un önceki gün Kremlin duvarları dibinde arkasından kurşunlanarak öldürülmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Lavrov, “Korkunç cinayetle ilgili soruşturma komisyonu ve hukuki kurumların yerine geçerek ispatlanmamış ve provokasyon içerikli siyasi değerlendirmede bulunmak iğrenç.” eleştirisi getirdi.

Cenevre’de gerçekleşen BM İnsan Hakları Konseyi’nde 28’inci oturumunda konuşan Lavrov, “Bu kirli suç yasalara uygun bir şekilde araştırılacak. Suçlular sorumluluktan kaçamayacak.” dedi.

Lavrov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un olay sonrası gerekli tüm emirleri verdiğini ve kendi özel kontrolüne aldığını hatırlattı.

Pazar günü Moskova’da binlerce kişi Nemtsov’un öldürülmesini protesto için yürüdü. Kremlin karşısında öldürüldüğü köprü üzerine gelerek çiçek bırakan vatandaşlar katil ya da katillerin bulunmasını istedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.