Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lavrov: İran nükleer anlaşmasında tek engel silah ambargosu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Viyana’da devam eden İran nükleer programı ile ilgili müzakerelerde anlaşmaya yakın olunduğunu, silah ambargosunun kaldırılması ile ilgili konunun tek engel olduğunu söyledi.Interfax’ın haberine göre,...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lavrov: İran nükleer anlaşmasında tek engel silah ambargosu
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Viyana’da devam eden İran nükleer programı ile ilgili müzakerelerde anlaşmaya yakın olunduğunu, silah ambargosunun kaldırılması ile ilgili konunun tek engel olduğunu söyledi.

Interfax’ın haberine göre, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, görüşmelerde ilerleme kaydedildiğini, çözüm bekleyen 8-9 konuda son düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

İran’a yönelik silah ambargosunun en kısa sürede kaldırılması gerektiğini belirten Lavrov, “Size teminat verebilirim ki, tek büyük problem var. Bu da silah ambargosunun kaldırılması ile ilgili konu…” dedi.

Genel olarak ambargoların kaldırılması konusunda bir anlayış olduğuna da dikkat çeken Lavrov, “Silah ambargosu önemli bir konu. Bölge ülkelerinin terörle mücadele için güçlerini birleştirmeleri gerektiği söyleniyor. Terörle mücadele çerçevesinde İran’a gerekli silahların sevkiyatının yapılması çok güncel hedefler arasında…” dedi.

İran’la müzakerelerin kısa sürede sonuçlanabileceğini ifade eden Lavrov, yardımcılar seviyesinde görüşmelerin birkaç gün daha süreceği bilgisini verdi.

Viyana’da yapılan P5+1 görüşmelerinde 7 Temmuz son tarih olarak belirlenmişti. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de müzakerelerin birkaç gün daha sürebileceğini teyit etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.