Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Koreli lider, ilk kez bir devlet başkanını ağırlıyor

Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj, Kuzey Kore’yi ziyaret ediyor. Kuzey Kore’nin genç lideri Kim Jong-un, devlet başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk defa ülkesinde bir ülke liderini ağırlıyor. Moğolistan, Kuzey Kore ile dostane...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj, Kuzey Kore’yi ziyaret ediyor. Kuzey Kore’nin genç lideri Kim Jong-un, devlet başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk defa ülkesinde bir ülke liderini ağırlıyor.

Moğolistan, Kuzey Kore ile dostane ilişkilere sahip bir ülke. Kuzey Kore’de lider değişimi olduktan sonra ilk defa bir devlet başkanının ülkeyi ziyaret etmesi siyasi olarak anlam taşıyor.

Kuzey Kore gazetelerinden alınan bilgiye göre, yapılacak olan görüşmelerde daha çok iki ülkenin ekonomik iş birliği ele alınacak. Konuşulacak konuların başında ise Kuzey Kore’nin serbest ticaret bölgesi Rajin Limanı’nın Moğolistan’ın ihracat ve ithalatı için kullanıma açılması olacak.

Öte yandan görüşmede ayrıca Moğolistan’da bulunan bir çok Kuzey Koreli mühendis ve alanında uzman teknikerin durumları da ele alınacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.