Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore: Turist sayısını 100 katına çıkarmak istiyoruz

Kuzey Kore Milli Turizm Müsteşarlığı Başkanı Kim Do-joon, ülkesine gelen turistlerin sayısını 100 kata kadar arttırmak istediklerini ifade etti.Japonya’nın resmi haber ajansı Kyoto’ya konuşan Kuzey Kore Milli Turizm Müsteşarlığı Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Kore Milli Turizm Müsteşarlığı Başkanı Kim Do-joon, ülkesine gelen turistlerin sayısını 100 kata kadar arttırmak istediklerini ifade etti.

Japonya’nın resmi haber ajansı Kyoto’ya konuşan Kuzey Kore Milli Turizm Müsteşarlığı Başkanı Kim Do-joon, ülkesinin yeni turizm faaliyetleri hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Bazı düzenlemeler için hazırlıklar yaptıklarını ifade eden Kim, yeni dönemde turistler için vize almada kolayık sağlamayı düşündüklerini söyledi. Geçen sene ülkesinde yaklaşık 100 bin turist geldiğini aktaran Kuzey Koreli bürokrat, bu sayıyı 10 kat, hatta 100 kat arttırmak istediklerini ifade etti. Gelen turistlerin çoğunlukla Çinli ve Rus olduğunu belirten Kim, çok az sayıda olsa Batı Avrupa ve Güney Doğu Asya’dan gelenlerin de olduğunu söyledi. Japonya’nın kendilerine ekonomik yaptırımlar uyguladığını hatırlatan Milli Turizm Müsteşarlığı Başkanı Kim, yaptırımların bir kısmının kalkması halinde ülkeye gelecek Japon turistlerin sayısında patlama yaşanacağını aktardı.

Kim, turizm politikalarını eğitim ile destekleyeceklerini sözlerine ekledi. Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a büyük bir turizm üniversitesi kuracaklarını ifade eden Kim, etraf şehirlerdeki üniversitelere de turizmle ilgili bölümler açacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.