Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon’un yaşadığı iddia ediliyor

Geçtiğimiz günlerde idam edildiği iddia edilen Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'un yaşadığı öne sürüldü. Güney Kore İstihbarat Servisi(NIS), mecliste verdiği brifingde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un bir askeri törende yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Geçtiğimiz günlerde idam edildiği iddia edilen Kuzey Kore Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'un yaşadığı öne sürüldü.
Güney Kore İstihbarat Servisi(NIS), mecliste verdiği brifingde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un bir askeri törende yaptığı konuşması sırasında Savunma Bakanı Hyon Yong-chol'un uyuklamasına sinirlendiği ve bundan dolayı kendisini idam ettirdiği aktarılmıştı.

Güney Kore’deki Kuzey Kore uzmanları, söz konusu istihbaratın bazı eksik bilgiler içerdiği yönünde medyaya mülakat verdiler. Hükümete yakınlığı ile bilinen Sejong Araştırma Merkezi yaptığı yazılı açıklamada Bakan Hyon’un infaz edilmediği hale yaşadığını düşündüklerini duyurdu. Kuzey Kore’nin infaz ettiği üst düzey devlet yetkililerinin resimlerinin ve görüntülerinin medyadan silindiğine dikkat çeken araştırma merkezi, Hyon’un hala Kuzey Kore kanallarında ve gazetelerinde görünmeye devam ettiğine işaret etti. Söz konusu infazın basın ile halka duyurulmamış olmasının da sıra dışı olduğunu kaydeden uzmanlar, Hyon’un hala yaşıyor olup, sadece görevlerinden azledilmiş olduğunu düşünüyor. Basına yansıyan iddialara göre, Bakan Hyon füze ile vurularak infaz edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.