Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore İşçi Partisi’nin 70. Yılını Askeri Törenle Kutluyor

Kuzey Kore, İşçi Partisi’nin kuruluşunun 70. yılını düzenlediği geniş çaplı bir askeri törenle kutluyor.Kuzey Kore, İşçi Partisi’nin 70. yılını gövde gösterisi niteliğinde düzenlediği askeri törenle kutluyor. Ülkenin başkenti...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2015 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2015 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Kore, İşçi Partisi’nin kuruluşunun 70. yılını düzenlediği geniş çaplı bir askeri törenle kutluyor.
Kuzey Kore, İşçi Partisi’nin 70. yılını gövde gösterisi niteliğinde düzenlediği askeri törenle kutluyor. Ülkenin başkenti Pyongyang’da yapılan ve binlerce askerin katıldığı törende zırhlı araçlar, balistik füzeler de hazır bulundu. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un başkanlık ettiği törene dünya liderleri katılmazken, Çin Komünist Partisi’nin üst düzey yöneticileri kutlamalar için Kuzey Kore’ye geldi. Törende, Kuzey Kore’nin askeri gelişimini gösteren yeni askeri donanımları da yer alıyor.
Öte yandan başkentte etkili olan sağanak yağış, törenin geç başlamasına neden oldu. Tören, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un askerleri selamlamasının ardından başladı. Askerlerin geçişinin ardından onlarca zırhlı araç başkent sokaklarında gövde gösterisi yaptı. Tören sırasında Kuzey Kore lideri Kim, kutlamaları izlemek için gelen binlerce vatandaşa seslendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.