Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore ile Rusya arasında ekonomik bağlar gelişiyor

Kuzey Kore ile Rusya arasında ekonomik işbirliği anlaşmaları imzalandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Petrovich Trutnev, bazı temaslarda bulunmak için Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a geldi. Kendisine Kuzey Kore Başbakan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2014 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2014 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Kore ile Rusya arasında ekonomik işbirliği anlaşmaları imzalandı. Rusya Başbakan Yardımcısı Yury Petrovich Trutnev, bazı temaslarda bulunmak için Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’a geldi. Kendisine Kuzey Kore Başbakan Yardımcısı Ro Du-cheol eşlik eden Yuri, iki ülke arasındaki bir çok ekonomik işbirliği anlaşmaları imzalanmasına öncülük etti.

Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Kuzey Kore Ticaret Bakanlığı ile Rusya Federasyonu Amur Oblastı Hükümeti ile işbirliği anlaşması imzalandığını bildirdi. İmzalanan anlaşmanın içeriği hakkında detaylı bilgi vermeyen ajans, Kuzey Kore Demir Yolları Müsteşarlığı ile Moskova yönetimine bağlı olan bilim-araştırma şirketi olan Mostovik arasında da bir anlaşmanın imzalandığını aktardı.

Ajans, haberin devamında Rusya’nın Kuzey Kore’ye itfaiye araçları hibe ettiğini bildirdi. Son zamanlarda Pasifik bölgesinde tekrar yatırımlarda bulunan Moskova yönetiminin, Kuzey Kore ile ekonomik ilişkileri geliştirmesi dikkat çekti. Uzmanlar, bir gün daha Pyongyang’da temaslarda bulunacak olan Yuri’nin, Kuzey Kore ile Çin arasında ilişkilerin gerilmeye başladığı bir dönemde ülkeye ziyarette bulunması manidar bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.