Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuzey Kore, gelin ve kaynanalar arasında artan sorunları tartışıyor

Kuzey Kore’de son zamanlarda gelin ve kaynanalar arasındaki ilişkinin toplumsal problem olmaya başladığı bildirildi.Kuzey Kore’nin en büyük gazetesi olan Rodong Shinmoon’da son zamanlarda sık sık gelin-kaynana ilişkilerine dair köşe yazıları...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kuzey Kore’de son zamanlarda gelin ve kaynanalar arasındaki ilişkinin toplumsal problem olmaya başladığı bildirildi.

Kuzey Kore’nin en büyük gazetesi olan Rodong Shinmoon’da son zamanlarda sık sık gelin-kaynana ilişkilerine dair köşe yazıları ve haberler çıkması dikkat çekti. Kuzey Kore’deki ana akım medyada bir konu üzerinde fazla durulmasının aslında bir toplumsal sorun haline geldiğinin göstergesi olduğunu ifade eden uzmanlar, ülkede son zamanlarda gelin ve kaynanalar arasındaki ilişkinin toplumsal problem olduğunu ifade etti.

Güney Kore medyasına konuya ilişkin mülakat veren Kuzey Koreli mülteciler, iddiaları doğruluyor. Son zamanlarda gelin ve kaynana ilişkilerinin büyük şehirlerde çok bozulduğunu ifade eden Park M. isimli Kuzey Koreli mülteci, bu yüzden boşanmaların bile olduğunu ileri sürdü. 2 gelini olan Han M. isimli Kuzey Koreli yaşananları ekonomik sebeplere bağlıyor. Son zamanlarda genç gelinlerin de eve para kazandırması ile seviyelerinin yükseldiğini söyleyen Han, buna bağlı olarak kaynanaları ile sürtüşme yaşadığını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.