Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küstah açıklama!

AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger'den Türkiye ile ilgili ilginç bir açıklama geldi. Oettinger, Türkiye'nin AB üyeliğine ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra alınabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 08:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küstah açıklama!
Bild gazetesine demeç veren AB Komisyonu'nun dijital ekonomiden sorumlu Alman üyesi Günther Oettinger, "AB konusu Türkiye için büyük olasılıkla Erdoğan sonrası bir konu olacak" diye konuştu. Oettinger, "hâlihazırdaki şartlar altında bir üyeliğin gelecek on yıla kadar gerçekçi olmadığı" görüşünde olduğunu kaydetti. Hristiyan Birlik Partili Günther Oettinger yine de Türkiye'nin Avrupa Birliği için jeostratejik ve ekonomik bakımdan önemli bir ülke olmaya devam edeceğine dikkat çekti, iyi ilişkilerin önemli olduğunu belirtti. Oettinger, Türk hükümetinin vize muafiyetinin Ekim ayına kadar yürürlüğe girmesine yönelik talebini de değerlendirdi.

Bild gazetesine verdiği demeçte Oettinger, Ankara'nın vize muafiyeti için gerekli tüm şartları yerine getirmediğini söyledi. AB Komisyonu Üyesi, "Özellikle de terörle mücadele yasasında değişikliğe gidilmesine yönelik, tarafımızca bir indirim (esneme) yapılması mümkün değil. Bizim için hukuk devleti ve doğruluk, hızın önünde gelir" şeklinde konuştu. Günther Oettinger, Türkiye'nin yasada değişikliğe gitmek için daha fazla zamana ihtiyacı varsa, bunu böyle kabul edilmesi gerekeceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye, vize muafiyetini, AB ile varılan mülteci anlaşmasının bir gereği olarak kabul ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.