Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kürt yönetiminden Türk askeri açıklaması

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sözcüsü Sefin Dizayi, Başika kampının oluşturulmasının ve Türk askerlerinin kampa yerleştirilmesinin Irak Savunma Bakanlığı ve hükümetin onayıyla gerçekleştirildiğini bildirerek, Irak Savunma Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sözcüsü Sefin Dizayi, Başika kampının oluşturulmasının ve Türk askerlerinin kampa yerleştirilmesinin Irak Savunma Bakanlığı ve hükümetin onayıyla gerçekleştirildiğini bildirerek, Irak Savunma Bakanı da askeri üssünü ve Türk askerini ziyaret ettiğini bildirdi.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Sözcüsü Sefin Dizayi, Musul’un kuzeyindeki Başika kampının oluşturulması ve Türk askerinin yerleştirilmesinin Irak Savunma Bakanlığı ve hükümetin onayıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Dizayi, terör örgütü DAEŞ’in Irak’ın kuzeyinde varlık göstermesinin ardından Musul’un kuzeyinde Türk askeri uzmanlarının yerleştirilmesinin netlik kazandığını ifade etti. ABD öncülüğünde kurulan koalisyon ve diğer ülkelerin DAEŞ ile mücadele kapsamında askeri yardım ve eğitim sağladığı hususuna da değinen Dizayi, “Bu sözleşme çerçevesinde, Irak Savunma Bakanlığı ve hükümetin onayıyla Musul’a yakın Dubardan ve Başhika’da eğitim için iki askeri üs kuruldu” dedi. Askeri üssün amacının polis ve gönüllü güçlere eğitim vermek olduğunu ifade eden Dizayi, bu süreçte IKBY’nin de tesis sağladığını belirtti.
Dizayi, “Türk askeri uzmanları da, Ninova’da polis ve gönüllü güçlere eğitim vermeye başladı. Irak Savunma Bakanı da askeri üssü ve Türk askerini ziyaret etti. Bu gelişmelerin dışında Kürdistan Başkanlığı ve hükümeti başka bir programdan haberdar değildir” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.