Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurt sayısındaki artış çevrecileri sevindiriyor, çiftçileri endişelendiriyor

Daha önce Almanya’da yaşamadığı tahmin edilen kurtların yaklaşık iki yıldan beri yeniden özellikle Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde ortaya çıkması çevrecileri sevindirirken, çiftçileri endişelendiriyor.Bölgede geçtiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Daha önce Almanya’da yaşamadığı tahmin edilen kurtların yaklaşık iki yıldan beri yeniden özellikle Aşağı Saksonya ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletlerinde ortaya çıkması çevrecileri sevindirirken, çiftçileri endişelendiriyor.

Bölgede geçtiğimiz yıl 68 hayvanı parçalayan kurtlar bu yılın ilk yarısında 65 hayvanı telef etti. Daha çok koyun ve alageyik türü hayvanları parçalayan kurtların en az 7 oğlak ve iki sığırı da parçaladığı belirtildi.

Almanya'da bu yıl 19 kurtun daha dünyaya geldiği tahmin ediliyor. Sayıları giderek artan kurt gibi yabani hayvanlar Avrupa’da koruma altında bulunuyor ve avlanmaları yasak.

Çevreciler ise nesli tükenmekte olan bir hayvan türünün yeniden geri dönmesi çevrenin korunduğunun çok önemli bir sembolü olarak nitelendiriyor.

Mağdur olan çiftçiler aynı görüşte değil. Kurtların ileride çocuklara da saldıracağından endişe eden çiftçiler, kurt saldırısına dikkat çekmek için ‘bugün sığırlar, yarın çocuklar‘ şeklinde slogan bile geliştirdi.

ÇİFTÇİLERİN TAZMİNAT HAKKI VAR

Yasal olarak koruma altında bulunan yaban hayvanları tarafından hayvanları parçalanan ve mağdur edilen çiftçiler çevre bakanlığına tazminat için başvurabiliyor.

Geçtiğimiz yıl ve bu yılın ilk aylarında 11 bin Euro zarar ödeyen çevre bakanlığı teşvikleri artırmayı düşünüyor.

Çiftçiler devletten kurt saldırılarına karşı daha iyi korunmak amacıyla köpek barındırma ve çiftliğin etrafına çit çevirmek için fon alabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.