Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Küçük yaştaki öğrenciler, projeleri ile Peygamber Efendimiz'i anlattı

ABD'nin New Jersey eyaletinde hizmet veren Türk Kültür Merkezi (TCC) öğrencileri Peygamber Efendimizi, yaptıkları projeleri ile tanıttı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan ‘Siyer Fuarı’ kapsamında bir araya gelen öğrenciler,...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2015 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 00:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Küçük yaştaki öğrenciler, projeleri ile Peygamber Efendimiz'i anlattı
ABD'nin New Jersey eyaletinde hizmet veren Türk Kültür Merkezi (TCC) öğrencileri Peygamber Efendimizi, yaptıkları projeleri ile tanıttı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan ‘Siyer Fuarı’ kapsamında bir araya gelen öğrenciler, Hz. Muhammed’i (SAV) ve döneminde yaşanan olayları maketlerle anlattı.

24 öğrenci, Peygamber Efendimiz’in müşriklere gösterdiği mücizelerinden, hayatını nasıl idame ettirdiğine kadar birçok farklı konuda hazırladıkları çalışmaları sergiledi. TCC New Jersey gönüllüleri tarafından oluşturulan bir heyet, projeleri inceleyerek en iyi çalışmaları ödüllendirdi. Öğrencilerin birbirinde güzel çalışmalara imza attıklarını belirten jüri üyelerinden Vedat Alp, puanlandırmada çok zorlandıklarını söyledi. Çocukların Peygamber sevgisini projelere çok yanısttığını belirtten Alp, “5-8 yaş aralığındaki çocukların kendi çaplarında hazırladıkları projeler çok güzel olmuş. Çok iyi hazırlandılar, derslerine iyi çalışmışlar. Özellikle sunumlarını çok güzel yapmışlar. Bu çalışmalar çocukların bu yaşta Peygamber Efendimiz’i (SAV) tanıyıp çok sevdiklerini gösteriyor. Hepsini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Proje kordinatörlerinden Tevfik Müezzin, TCC olarak küçük yaşlardaki çocukların Peygamber sevgisini ve kendisini tanıtabilmek için ‘siyer fuarı’ düzenlediklerini söyledi. Proje sayesinde Efendimiz ve sahabilerin yaşadığı güzide hayatı çocuklara aktarıp daha kalıcı hale gelmesini amaçladıklarını belirten Müezzin, “24 farklı öğrenci birbirinden farklı ve orjinal projeler üretti. Çocuklar projeleri hazırlarken, Efendimiz ve dönemi ile ilgili araştırma yapıp öyle hazırlandılar. Bu sayede öğrenciler küçük yaşta Efendimiz’i tanıma fırsatı buldular. En iyi projeleri ödüllendireceğiz.” şeklinde bilgi verdi. Proje hazırlayan öğrencilerden Emir Uranlı, Peygamber Efendimiz’in bir müşrike gösterdiği 'Yürüyen Ağaç' mücizesini yansıttı. Uranlı, yaptığı maketlerle, bir ağacın Efendimiz’in isteği üzerine kökleri ile birlikte yürüdüğünü anlattı.

Birbaşka öğrenci Hamza Özcan ise Peygamber Efendimiz’in soyagacını hazırlayarak dereceye girmeye çalıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.