Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ktc Cumhurbaşkanı Akıncı: "Diyalog TV’nin Yayınlarının Kapatılması Üzücü"

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Diyalog TV’nin yayınlarının kapatılmasının üzücü olduğunu söyledi.’Diyalog TV’nin Türksat’tan yayınlarını kapatması konusunda Cumhurbaşkanlığı nezdinde bir girişim olup olmayacağı’ sorusuna...

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2016 18:40
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2016 18:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Diyalog TV’nin yayınlarının kapatılmasının üzücü olduğunu söyledi.
’Diyalog TV’nin Türksat’tan yayınlarını kapatması konusunda Cumhurbaşkanlığı nezdinde bir girişim olup olmayacağı’ sorusuna Akıncı, bu konuyu yakından takip ettiğini ve üzücü bulduğunu söyledi.
Akıncı, RTÜK’ün bu konuyu değerlendireceği konusunda bilgi aldığını kaydetti. Bunun üzücü bir durumu olduğunu ifade eden Akıncı, kendisinin bu konudaki değerlendirmesinin şöyle olduğunu dile getirdi:
“Durumla ilgili soruşturma yaptığımda söylenen; ‘hiçbir haklı ve yasal gerekçenin olmadığı’ yönünde oldu. En azından Diyalog TV açısından. Ada Tv sahiplerinin de 2 tane kanalının aynı şekilde kapatıldığı veya Türksat bünyesinden çıkarıldığı söylendi, orada da ne gerekçeler var bilmiyorum, farklı gerekçeler olabileceği söyleniyor. Ancak Diyalog TV diğer kanallarımız gibi yayın yapan, Yüksek Yayın Kurulu’ndan izinli, onların denetiminde olan bir kanal, bu şekilde karartılması bizim memnun olabileceğimiz bir şey değil kesinlikle. Sayın müsteşarım konuyu yakından takip ediyor ve beni bilgilendiriyor, normal çerçevesinde muhataplarıyla, yani buranın Yüksek Yayın Kuruluyla RTÜK’ün işbirliği içinde bu konunun aşılacağına inanıyorum ve bekliyorum. Temenni ederim bir daha böyle yanlışlar yapılmaz. Çünkü buradaki televizyonların muhatabı YYK olmalı, bir sıkıntı varsa onların bunun aşılması için gerekeni yapması lazım, dolayısıyla bu görüntü çok hoş ve doğru bir görüntü değil" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.