Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kremlin: Ukrayna’daki gelişmelere müdahil değiliz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Kremlin’in Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaşanan gelişmelere müdahaleden yana olmayan prensibini devam ettirdiğini söyledi.Rus basınına konuşan Kremlin sözcüsü,...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kremlin: Ukrayna’daki gelişmelere müdahil değiliz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Kremlin’in Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yaşanan gelişmelere müdahaleden yana olmayan prensibini devam ettirdiğini söyledi.

Rus basınına konuşan Kremlin sözcüsü, “Kremlin Ukrayna’da yaşananları dikkatle takip ediyor. Biz konuyla ilgili görüşümüzü mutlaka belirteceğiz, ama daha sonra. Başlıca prensibimiz şu: Kiev’de yaşanan olaylara müdahale etmemek. Bu defalarca dile getirildi ve Kremlin buradan hareket ediyor.” şeklinde konuştu.

Kiev'de polisin, muhalif eylemcilerin geçen Kasım'dan bu yana işgal altında tuttukları kent merkezindeki meydana operasyon düzenlemesi sonucu 7 polis ve 14 protestocu öldü. Sabah saatlerinde yapılan açıklamada ölü sayısının 25'e yükseldiği belirtildi.

DUMA: UKRAYNA YUGOSLAVYA GİBİ OLMASIN!

Rus parlamentosu alt kanadı Duma Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Komisyonu Başkanı Leonid Slutski, Ukrayna’da Yugoslavya senaryosunun uygulanmasına geçit vermemeye çağırdı. Ukrayna’da yaşananları kaos olarak nitelendiren Rus parlamenter, “Radikaller tarafından kışkırtılan bu kaos, askeri eylem bakımından iyi organize edilmiş bulunuyor. Üzülerek söylüyorum, Ukrayna muhalif liderler tüm durumu kontrol edemiyor. Fakat özellikle onların hırsı ve uzlaşmak için iktidarın sunduğu önerileri ele almamak gibi isteksizliği yeni talan, yangın ve kurbanlara yol açtı.” dedi.

Batı’yı tahrik etmekle suçlayan Slutski, “Ukrayna’da Yugoslavya senaryosuna geçit vermeyelim. Kanlı çatışma ve dış müdahaleye son verilmeli. Kardeş halkımız yardım isterse bu durumda Rusya ve biz Duma milletvekilleri, gereken her türlü yardımı yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da dün yaptığı açıklamada Batılı ülkeleri krizi yayma ve provokasyon faaliyetlerinde bulunmakla suçladı. “Bazı Batılı politikacılar ve Avrupalı kurumlar, Ukrayna’da krizin başından itibaren radikal güçlerin kışkırtıcı faaliyetlerine göz yumuyor..” eleştirisi getirilen açıklamada, Ukrayna muhalefetinden de tehdit ve ültimatomlardan vazgeçerek krize çözüm için yönetimle diyaloga geçmeleri çağrısı yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.