Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kremlin: Rusya ve Batı’nın çatışma potansiyeli devam ediyor

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ve Batı arasında çatışma potansiyelinin ortadan kalkmadığını, tarafların engellere rağmen diyaloga devam ettiğini söyledi.Çatışma potansiyeli olan alanların azalmasına yönelik herhangi bir...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kremlin: Rusya ve Batı’nın çatışma potansiyeli devam ediyor
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya ve Batı arasında çatışma potansiyelinin ortadan kalkmadığını, tarafların engellere rağmen diyaloga devam ettiğini söyledi.

Çatışma potansiyeli olan alanların azalmasına yönelik herhangi bir trend olmadığını belirten Peskov, “Farklılıklar sürüyor. Ancak, herkes çatışma potansiyeli olan alanlarla ilgili bir diyalog kurmak ve çözümler bulmak istiyor.” dedi.

Rusya ve Batılı ülkeler arasında eninde sonunda eşit ilişkilerin konuşulmaya başlanacağını ifade eden Peskov, “Bir çok insan ve Kremlin idaresi özel servisler aracılığı sürekli saldırı altında… Burada keskin bir karşıtlık oluşuyor. Diyalog farklı aşamalarda kuruluyor.” şeklinde konuştu.

Peskov, Ukrayna’da göz altına alınan Rusya vatandaşlarının serbest bırakılması ve yaşananların açığa çıkarılması için tüm çabaları ortaya koyacaklarını ifade etti. Kiev, doğu Ukrayna’da savaştığı iddia edilen 2 Rus askeri göz altına aldığını iddia ederken, Moskova göz altına alınanların muvazzaf asker olmadığını savunuyor.

Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna’da 18 Mayıs’da göz altına alınan Rusya vatandaşları Yevgeni Yerofeyev ve Aleksandr Aleksandrov’un muvazzaf asker olmadığını açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.