Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kremlin: Putin’in Poroşenko’yu tehdit ettiği iddiaları uydurma

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gece saatlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve Donbas’taki gelişmelerle ilgili de Ukraynalı meslektaşını tehdit ettiği iddia edildi. Kremlin...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gece saatlerinde Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve Donbas’taki gelişmelerle ilgili de Ukraynalı meslektaşını tehdit ettiği iddia edildi.

Kremlin basında danışmanı Dmitri Peskov, Putin-Poroşenko görüşmesini doğruladı, ancak Ukrayna basınında yer alan tehdit iddialarının uydurma olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ukrayna basınında yer alan haberlerde Donbas’ta yaşanan gelişmelerle ilgili Putin’in Poroşenko’yu tehdit ettiği ve ültimatom verdiği iddia edilmişti.

Poroşenko’nun talebi ile yapılan görüşme ile ilgili iddiaları yalanlayan Peskov, “Putin ve Poroşenko arasında telefon görüşmesi yapıldı. Basında yer alan tehdit iddiaları gerçeği yansıtmıyor ve doğru değil. İki lider görüşmede ikili ilişkileri ele aldı ve Doğu Ukrayna’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.” dedi.

Poroşenko ise bugün parlamentoda yaptığı konuşmada halkın federasyona karşı olduğunu, kendisinin başlattığı barış planının başarılı olacağını ümit ettiğini söyledi. Poroşenko, “Benim barış planım, Minsk Protokolü Donbas’a barışı getirecek. Rusya Federasyonu dahil olmak üzere belge tüm dünya tarafından kabul edildi.” dedi.

Donetsk Yüksek Konseyi yöneticilerinden Denis Puşilin ise yaptığı açıklamada savaş durumunda oldukları gerekçesi ile Kiev’le doğrudan diyaloga hazır olmadıklarını belirtti. Çalışma gruplarının hazırlıkları olduğu bilgisini veren Puşilin, Peski ve havalimanının kendi toprakları içinde olduğunu savundu. Bölgede ateşkesin sağlanmadığını, iki saatte bir saldırı olduğunu, dolayısı ile havalimanının askerden arındırılmasının imkansız olduğunu belirten Puşilin, çatışmalar sırasında çok sayıda kilisenin de zarar gördüğünü belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.