Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kraliçe Elızabeth Parlamentonun Yeni Yasama Yılını Açtı

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, İngiliz Parlamentosu’nun yeni yasama yılını gelecek dönemde yürürlüğe girmesini istediği yasa tasarılarını açıkladığı konuşmasıyla açtı.Kraliçe 2. Elizabeth, İngiliz Parlamentosu’nun yeni yasama...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, İngiliz Parlamentosu’nun yeni yasama yılını gelecek dönemde yürürlüğe girmesini istediği yasa tasarılarını açıkladığı konuşmasıyla açtı.
Kraliçe 2. Elizabeth, İngiliz Parlamentosu’nun yeni yasama yılının açılışını yaptı. Kraliçe, parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası’nda yaklaşık 10 dakika süren konuşmasında İngiltere Başbakanı David Cameron’un lideri olduğu Muhafazakar Parti’nin parlamentonun gelecek döneminde yürürlüğe girmesini istediği yasa tasarılarını açıkladı. Kraliçe Elizabeth, hükümetin çalışan insanlar için güvenliğin sağlanmasını, ulusal güvenliğin sağlanması için yaşam olanaklarının arttırılması konusunda güçlenen ekonominin fırsatlarını kullanacağını ifade etti. Bakanların kamu finansmanını kontrol altına almaya devam edeceğini söyleyen Kraliçe Elizabeth, böylece İngiltere’nin kudreti dahilinde yaşayacağını bildirdi. Kanunların büyümeye ihtiyaç duyan işletmelerin gerekli alt yapıya sahip olmasını sağlamak amacıyla uygulanacağını kaydeden Kraliçe Elizabeth, “Kanunlar, İngiltere’nin rekabetini geliştirmek ve Birleşik Karalık’ı dijital ekonomide dünya lideri yapmak için uygulanacak. Bakanlarım, Birleşik Kralık’ın otonom ve elektrik araçları da kapsayan yeni taşımacılık teknolojisinde sıralarda olmasını sağlayacak” dedi.
Kraliçe, hükümetin Northern Powerhouse adı verilen ülkenin kuzeyinde oluşturulan ekonomik büyüme gelişmelerini desteklemeye devam edeceğini bildirdi.
“HÜKÜMETİM ULUSAL GÜVENLİĞE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEK”
Kraliçe, “Geçtiğimiz hafta Londra’da gerçekleştirilen Yolsuzlukla Mücadele Zirvesi’nin ardından kanunlar kara para aklama, yolsuzlukla ve vergi kaçırmayla mücadele kapsamında hazırlanacak” dedi. Kraliçe Elizabeth, yani kanunların bazı sosyal sorunlarla mücadele etmek ve yaşam olanaklarını desteklemek için de hazırlanacağını belirtti.
Ulusal güvenlik konusunda da adımların atılacağını belirten Kraliçe 2. Elizabeth, “Kanunlar radikalizmin önlenmesi, her türlü aşırıcılıkla mücadele ve toplumsal entegrasyona katkıda bulunmak amacıyla hazırlanacak. Hükümetim, ulusal güvenliğe katkıda bulunmaya devam edecek. Bakanlar, İngiltere’nin silahlı kuvvetlerine yatırım yapacak. Hükümetim, küresel mevcudiyetini kullanarak iklim değişikliği ile mücadele, uluslararası güvenlik, ekonomik ve insani zorluklar gibi konularda başlıca rol üstlenmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.