Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’nın dokuzuncu bağımsızlık yıldönümü için tören düzenlendi

Kosova’nın 9’uncu bağımsızlık yıldönümü münasebetiyle mecliste tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2017 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2017 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kosova’nın 9’uncu bağımsızlık yıldönümü münasebetiyle mecliste tören düzenlendi.

Milletvekilleri ve Bakanların yanı sıra törene Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da katıldı. Kosova’nın 9 yıl içinde devlet olma sürecinde önemli yol kat ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, “Bugün bizim için ve gelecek kuşaklar için kutsal bir gündür. Kosovalıların da özgür, diğerleriyle eşit olarak yaşaması için gösterilen fedakarlık ve rüyanın taçlandığı bir gündür. 17 Şubat Kosova’nın tarihidir” ifadelerini kullandı. 133 ülke tarafından tanınan Kosova’da demokratik kurumları kurduklarını, bölgede en profesyonel polis teşkilatını oluşturduklarını, azınlık topluluklarını toplum ile bütünleştirdiklerini, barış ve diyalog ihraç eden ülke konumuna getirdiklerini kaydeden Thaçi, Kosova’nın, Avrupa Birliği (AB) ve NATO’ya üyelik yolunda ciddi adımlarla yürüdüğünü vurguladı.

Başbakan İsa Mustafa: "Kosova barış üreten ülke"

Kosova Başbakanı İsa Mustafa meclisin tören toplantısında yaptığı konuşmada, bağımsızlığın 9’uncu yıldönümünde Kosova’nın Balkanlarda barış üreten ülke olduğunu kaydetti. Egemenliğini ihlal eden provokasyonlar karşısında Kosova’nın ölçülü davrandığını belirten Mustafa, muhalefetin erken seçim taleplerine olumsuz yanıt vererek, hükümet olarak yapacakları çok iş olduğunu söyledi. Mustafa, AB tarafından vize muafiyetinin verilmesi, Karadağ ile Sınır Anlaşması, egemenliğin Kosova geneline yayılması gibi konulara odaklandıklarını vurguladı.

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli: "17 Şubat yeni bir dönemin tarihi"

Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli de törende yaptığı konuşmada, Kosova’nın bağımsızlığında katkısı geçen ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere tüm demokratik dünya ve dost ülkelerine minnettar olduklarını ifade etti. Kosova’nın her zaman Avrupa ülkesi kalacağını belirten Veseli, Kosova’nın 9 yıl içinde önemli ilerlemelere imza attığını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.