Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da Yolsuzluklara Karşı Islıklı Eylem

Kosova’da sivil toplum kuruluşları, ülkede yaygınlaşan yolsuzluklara karşı ıslıklı eylem düzenledi.Kosova’nın başkenti Priştine’nin merkezinde “ıslıklı yürüyüş” adıyla düzenlenen eyleme katılanlar, ıslık çalarak, yolsuzluklara...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova’da sivil toplum kuruluşları, ülkede yaygınlaşan yolsuzluklara karşı ıslıklı eylem düzenledi.
Kosova’nın başkenti Priştine’nin merkezinde “ıslıklı yürüyüş” adıyla düzenlenen eyleme katılanlar, ıslık çalarak, yolsuzluklara karşı ortak mücadele verilmesini talep etti. Islıklı yürüyüşte, yolsuzlukların ihbar edilmesinin desteklenmesi gerektiğine dikkati çekmeyi hedefleyen eylemciler, vatandaşlara, yolsuzluklara karşı çıkmalarını talep eden broşürler ve düdük dağıttı. Kosova Demoktratik Enstitüsü (KDİ) sivil toplum kuruluşunun öncülük ettiği eylem hakkında konuşan KDİ Müdürü İsmet Kryeziu, Kosova makamlarına, yolsuzluklar karşısında ciddi adımlar atması çağrısında bulundu. Kosova’yı itibarsızlaştıran yolsuzluklara son verilmesi için vatandaşları ortak mücadeleye davet eden Kryeziu, yolsuzlukların ihbar edilmesinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini savundu.
Eyleme destek veren vatandaşlar, yolsuzlukların Kosova’nın en büyük yaralarından biri olduğunu ifade ettiler. Kosova’da yolsuzluğa karşı mücadelenin zor bir iş olduğunu kaydeden emekli Syle Sogojeva, “Rüşvet alanlar çok güçlüler. Onlara karşı savaşmak imkansız” ifadesini kullandı. Hamdi Mehmeti ise Kosova’da yolsuzluklara karşı hiç bir zaman ciddi bir mücadele verilmediğini, yolsuzluğun başını alıp yürüdüğünü söyledi. İsmet Osmani ise, polis ve kovuşturma organlarının, yolsuzlukla mücadelede daha etkili olmaları gerektiğini belirtti. Sembolik eylemleriyle Kosova’da yolsuzluklara dikkat çeken sivil toplum kuruluşları, eylemlerini farklı çalışmalarla sürdüreceklerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.