Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da Toplu Sünnet Şöleni

Kosova’nın tarihi Prizren şehri, 105 çocuğun sünnet edildiği toplu sünnet şöleni ile şenlendi.Kosova’da gelenek halini alan toplu sünnet şölenleri, büyük bir coşku ile gerçekleştiriliyor. Toplu sünnet şöleni, sosyal faaliyetlerine...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova’nın tarihi Prizren şehri, 105 çocuğun sünnet edildiği toplu sünnet şöleni ile şenlendi.
Kosova’da gelenek halini alan toplu sünnet şölenleri, büyük bir coşku ile gerçekleştiriliyor. Toplu sünnet şöleni, sosyal faaliyetlerine her geçen gün yenisi ekleyen Prizren merkezli Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği tarafından yapıldı. Bursa Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun (RUMİFED) desteğiyle gerçekleştirilen şölen çerçevesinde sünnet edilen 105 çocuk erkekliğe adımını atmış oldu.
Kosovalı Türk, Arnavut, Boşnak ve Roman ihtiyaç sahibi çocuklar, davul zurna eşliğinde şehirde tur atarak, boy gösterdi.
Sünnet şöleni organizasyonuna destek veren RUMELİFED Genel Başkanı Selim Yedikardeş, Balkanlar’da, Rumeli’de toplu sünnet şöleni düzenlediklerini, çocukların kıyafetinden, pilav ikramına kadar tüm organizasyonun RUMELİFED tarafından tertiplendiğini belirtti. Balkanlarda sünnet şölenini devam ettirebilmenin, bu geleneklerin Müslümanlığın onuru ve gururu olan bu hasiyetin devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Selim Yedikardeş, “Bugün burada 105 çocuk oluyor. İçlerinde 6 aylıktan 26 yaşına kadar arkadaşlar var. İnşallah buralarda sünnet şölenlerimiz devam eder” ifadesini kulandı.
Kosova Kadınlar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mayide Şabani de yaptığı açıklamada, Türkiye sayesinde sünnet şölenini ikincisini düzenlediklerini, bu faaliyeti yapmaktan da gurur duyduklarını belirtti. Dernekte çocukların etnik ayrımı yapılmadığını, ihtiyaç sahibi çocukların sünnet ettirildiğini kaydeden Şabani,”Önemli bir faaliyet yapıyoruz. Bu faaliyetin daha fazla yapılması herkesi sevindirecektir” dedi.
Sünnet şöleni çerçevesinde Prizren Kültür Evi’nde düzenlenen törene ebeveynler ve misafirlerle birlikte katılan çocuklar, şölene ayrı bir renk kattı. Kosova ve Türkiye bayraklarını dalgalandıran çocukların gözünde mutluluk gözleniyordu. İki çocuğunu sünnet ettiren Prizrenli, Şencar Şaykovtsi, çok mutlu olduğunu, organizasyon dolayısıyla herkese teşekkürlerini ifade ederken, torunlarının sünnet olması nedeniyle heyecanını gizleyemeyen Gülşen Damyan, “Türkiye Cumhuriyeti’ne, herkese çok teşekkür ediyorum. Allah herkese bu güzelliği nasip eylesin” ifadesini kullandı. Çocukların annesi Ariyeta Şaykovtsi de çok heyecanlı, aynı zamanda çok mutlu olduğunu belirtti.
Kültür evinde düzenlenen tören çerçevesinde şarkılar ve halk dansları programı sunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.