Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kosova’da Tarım Ve Hayvancılıkla Uğraşan Çiftçilere Büyük Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kosova’nın Gilan bölgesinde arıcılıkla uğraşan çiftçilerin kapasitelerinin artırılmasına yönelik teknik ekipman desteğinde bulundu.TİKA Kosova’da gerçekleştirdiği tarım ve arıcılıkla...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kosova’da Tarım Ve Hayvancılıkla Uğraşan Çiftçilere Büyük Destek
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kosova’nın Gilan bölgesinde arıcılıkla uğraşan çiftçilerin kapasitelerinin artırılmasına yönelik teknik ekipman desteğinde bulundu.
TİKA Kosova’da gerçekleştirdiği tarım ve arıcılıkla ilgili projelere bir yenisini daha ekledi. Kosova’nın güneydoğusunda bulunan Gilan bölgesi, tarım, hayvancılık ve arıcılık için çok uygun ve verimli arazilere sahip olmasına rağmen çiftçiler gerekli ekipmanların temininde sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu eksikliklerin giderilmesi amacıyla Gilan Belediyesi’nde faal olan 155 arıcının kapasitesinin artırılmasına yönelik arıcılık kıyafetleri ve teknik ekipmanları; ve ayrıca 40 çiftçinin kapasitesinin artırılmasına yönelik 40 gübre ve tohum serpme makinesi dağıtımı yapıldı.
Malzemelerin dağıtım törenine Gilan Belediye Başkanı Sn. Lutfi Haziri, Gilan Belediyesi Tarım Müdürü Sn. Ramiz Ramadani, TİKA Kosova Koordinatörü Sn. Eyüp Yavuz Ümütlü, T.C. Priştine Büyükelçiliğini temsilen Sn. Hüseyin Büyük, Belediye yetkilileri ve Gilanlı çiftçiler katıldı.
Misafirleri selamlayan Gilan Belediyesi Tarım Müdürü Sn. Ramiz Ramadani, Gilan Belediyesi’nin tarım alanında karşılaştıkları sorunlardan ve bu sorunların çözümü için TİKA’nın uzattığı yardım elinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
TİKA Kosova Koordinatörlüğü ve Türkiye’ye teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gilan Belediye Başkanı Sn. Lutfi Haziri, Gilan bölgesinin tarım için çok güzel şartlara sahip olduğunu vurguladı. Belediye olarak ileriye dönük stratejilerinden bahseden Sn. Haziri, ekilmemiş tek bir arazi bırakmayacağız diyerek TİKA ile başlatılan işbirliğinin gelecekte de devam edeceği inancını ifade etti.
TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, yaptığı konuşmada, Kosova’nın kalkınmasına yardımcı olacak en önemli alanlardan birinin tarım olduğunu belirtti. Kosovalı çiftçilerin karşılaştıkları zorluklardan haberdar olduklarını ifade eden Sn. Ümütlü, Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini vurguladı ve verilen bu ekipmanların çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum sözleri ile konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından malzemelerin dağıtımı yapıldı.
Arıcılık malzemeleri ile gübre ve tohum serpme makinelerini alan çiftçiler, projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve TİKA ve Türkiye’ye teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.